Connect with us

Hírek

Vajdások a békéscsabai Pályaválasztási vásáron

A Békés Megyei Kormányhivatal  Foglalkoztatási Főosztálya ebben az évben is megszervezte a 2015/2016-os tanévben végző általános és középfokú oktatási intézmények tanulói, a pályakezdő és pályakorrekciót tervező felnőtt álláskeresők részére a Pályaválasztási Vásárt.

A vásárt 2015. november 5-én és 6-án  már második alkalommal rendezték meg Békéscsabán a Csaba Parkban.

A kétnapos rendezvényen középfokú oktatási intézmények és egyetemek mutatták be képzési lehetőségeiket.

A megye közoktatási intézményei látványosan, interaktiv módon mutatták be iskoláik jellegzetességeit.

A két nap alatt az általános iskolák 8. osztályos tanulói végiglátogatták azokat a standokat, ahol a számukra érdekesnek ítélt képzési formákat, illetve szakmákat népszerűsítették.

Iskolánk minden évben szívesen tesz eleget a felkérésnek, és  képviseltetjük magunkat a vásáron. Nagy örömünkre szolgál, hogy nagy az érdeklődés iskolánk iránt, az általunk kínált képzések tetszenek a hozzánk forduló tanulóknak, illetve szüleiknek. Emel szintű angol és német tagozat minden évben nagyon közkedvelt. Az utóbbi évben színesítette palettánkat az Öveges labor. Itt igazi 21. századi körülmények között tanulhatnak diákjaink biológia, fizika és kémia órákon. Új színfolt iskolánkban a készségtárgyak szakirány. Ebben az osztályban a gimnáziumi osztály keretében magasabb óraszámban folyik a készségtárgyak oktatása. Itt választható szakirány a dráma, képzőművészet és a testnevelés.

Kiállító standunkat a megye több oktatási intézményéből is felkeresték a 8-os tanulók, ahol iskolánk diákjai szívesen adtak információkat a nálunk folyó munkáról, képzésekről.

A pályaválasztás előtt álló tanulóknak nincs könnyű dolguk, hisz egy 14 éves gyermek nem biztos, hogy el tudja dönteni, merre tovább. A legmegfelelőbb képzési forma kiválasztása nagyon fontos, mert ez alapozza meg gyermekeink jövőjét.

Reméljük, hogy  sok érdeklődő tanuló dönt úgy, hogy a 9. osztályt a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban kezdi el szeptember 1-én.

Szeretettel várjuk a nyolcadikos tanulókat és szüleiket november 19-én 8 órától iskolánkba a nyílt napunkra, ahol betekintést is nyerhetnek a nálunk folyó munkáról. Aki ebben az időpontban nem tud eljönni, előzetes egyeztetés után bármikor szívesen fogadjuk iskolánkban.

Mészáros Tünde igazgatóhelyettes

Kiemelt

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Karatés sikerek Montenegróban

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Filmstúdióban érezhették magukat a gyerekek a zeneiskola új programján

Oktatás

Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán) Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán)

Tisztes helytállással búcsúztunk a ZTE ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect