Connect with us

Békés megye

Segítség és figyelem a rászorulóknak Békésben is

A tragédiák megelőzése érdekében a rendőrség minden év október 15-étől kezdődően a következő év március 31-éig kiemelt figyelmet fordít a fedél nélkül élőkre. Az otthontalan emberek a téli hidegben rövid idő alatt veszélybe kerülhetnek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is felkészült arra, hogy a késő őszi, téli időszakban a rendőrök szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani az utcán élő, a hideg miatt fokozott veszélynek kitett hajléktalanoknak. A megyei rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok felvették a kapcsolatot a társhatóságokkal, önkormányzatokkal, a fedél nélkül élőknek átmeneti elhelyezést és ellátást nyújtó szervezetekkel, intézményekkel.

A rendőrség aktualizálta azt az adatbázisát, amely a hajléktalanszállók, nappali melegedők elérhetőségét tartalmazza, így az intézkedő rendőrök a Tevékenység-irányítási Központ közreműködésével pontos információkat tudnak adni a segítségre szorulóknak. A rendőrkapitányságok közterületi szolgálatot ellátó munkatársai visszatérően ellenőrzik azokat a helyeket, ahol tapasztalataik szerint gyakran tartózkodnak vagy életvitelszerűen rendezkedtek be hajléktalanok. Ha járőrszolgálatuk során a szabad ég alatt vagy fűtetlen helyiségben élő, legyengült állapotban lévő, segítségre szoruló emberrel találkoznak, akkor olyan szakembereket hívnak hozzá, akik egészségügyi ellátásáról, illetve átmeneti vagy végleges elhelyezéséről gondoskodni tudnak. Amennyiben a rendőrség ügyeletére érkezik bejelentés arról, hogy utcán élő, hajléktalan ember a hideg miatt segítségre szorul, az egyenruhások akkor is azonnal intézkednek. A segítségnyújtás mellett a rendőrök a közterületek rendjét, a köznyugalmat zavaró jogsértőkkel szemben megteszik a szükséges intézkedéseket.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2015. november 15. 12:16

Kiemelt

Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter) Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter)

Hodálik Pál megyei tanácsnok lett, STG a szarvasi agrárképzésről terjesztett elő

Békés megye

Fotó:Zentai Péter Fotó:Zentai Péter

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Békés megye

Helyi termékek boltja Helyi termékek boltja

Többlettámogatást kapott Szarvas a helyi termékek piacára

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Ünnepi közgyűlés a Megyenaphoz kapcsolódóan

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect