Connect with us

Békés megye

Segítség és figyelem a rászorulóknak Békésben is

A tragédiák megelőzése érdekében a rendőrség minden év október 15-étől kezdődően a következő év március 31-éig kiemelt figyelmet fordít a fedél nélkül élőkre. Az otthontalan emberek a téli hidegben rövid idő alatt veszélybe kerülhetnek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is felkészült arra, hogy a késő őszi, téli időszakban a rendőrök szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani az utcán élő, a hideg miatt fokozott veszélynek kitett hajléktalanoknak. A megyei rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok felvették a kapcsolatot a társhatóságokkal, önkormányzatokkal, a fedél nélkül élőknek átmeneti elhelyezést és ellátást nyújtó szervezetekkel, intézményekkel.

A rendőrség aktualizálta azt az adatbázisát, amely a hajléktalanszállók, nappali melegedők elérhetőségét tartalmazza, így az intézkedő rendőrök a Tevékenység-irányítási Központ közreműködésével pontos információkat tudnak adni a segítségre szorulóknak. A rendőrkapitányságok közterületi szolgálatot ellátó munkatársai visszatérően ellenőrzik azokat a helyeket, ahol tapasztalataik szerint gyakran tartózkodnak vagy életvitelszerűen rendezkedtek be hajléktalanok. Ha járőrszolgálatuk során a szabad ég alatt vagy fűtetlen helyiségben élő, legyengült állapotban lévő, segítségre szoruló emberrel találkoznak, akkor olyan szakembereket hívnak hozzá, akik egészségügyi ellátásáról, illetve átmeneti vagy végleges elhelyezéséről gondoskodni tudnak. Amennyiben a rendőrség ügyeletére érkezik bejelentés arról, hogy utcán élő, hajléktalan ember a hideg miatt segítségre szorul, az egyenruhások akkor is azonnal intézkednek. A segítségnyújtás mellett a rendőrök a közterületek rendjét, a köznyugalmat zavaró jogsértőkkel szemben megteszik a szükséges intézkedéseket.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2015. november 15. 12:16

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Frissült Békés megye turisztikai arculata

Békés megye

Ismét nagy sikert arattak Békés megye ízei

Békés megye

Békés megye az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Békés megye

Felénk Fidesz–KDNP, DK, Jobbik a sorrend

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect