Connect with us

Hírek

Bolhapiac: nem minden vásárló árus, de minden árus vásárló

Talán űrsiklót nem, de autót, természetesen makett méretben lehet kapni a minden hónap második szombatján, a KOMÉP rendezésében tartott piaci alkalmakon, amikor a szarvasiak saját megunt, kinőtt, kiolvasott, számukra szükségtelen holmikat áruba bocsátják. A novemberi bolhapiac az elmúlt hétvégére esett, és amin már finoman érezhető volt a karácsony közeledte, de a Mikulás már mindenképp befordult a sarkon.

Inkább az őszi és a téli holmikat keresik inkább, állapította meg az egyik árus, aki tavaszi és nyári ruhákon szeretett volna túladni. A másik pultnál fiatal lányok csajos cuccok mögött álltak és beszélgettek. Ők már több mindent adtak el, legfőképpen ruhákat, táskákat és cipőket.

Egy sorral arrébb hagyatékból származó kabátokat, függönyöket, ruházatot, ágyneműt árultak. Ott nem nagyon pörgött az üzlet, de 12 pár zokninak már új gazdája volt, de elvittek már egy hímzett terítőt is.

– Hoztam játékokat, amik kimaradtak kiskoromból, ruhákat, amiket kinőttem, könyveket, télapóra terítőket, csizmákat, amikben van egy kis édesség, telefontokot, könyveket, társasjátékot – mutatta be árukészletét az egyik fiatal, 14 éves fiú, aki a szülei kíséretében jött ki. – Mindenfélét keresnek, plüssállatokat, bábokat, kisebb autókat, állatfigurákat és kerámiákat is – mondta.

Egy nagyobb kollekcióval érkezőnél kamaszregények, lányregények, történelmi könyvek, lexikonok mellett bizsuk, ruhák kínálták magukat. A könyvek között voltak az 1850-es évekből származó szlovák nyelvű passiók, és 1902-es kiadású Bibliák is. Szerinte ezeknek inkább valamelyik antikváriumon keresztül lesz új tulajdonosa. Ők a Shaun, a bárány című animációs filmben szereplő figurákra vadásztak, ugyanis itt nem minden vásárló árus, de minden árus vásárló is egyben. És szinte mindenki szarvasi.

Talán ez a belterjesség az oka annak, amire az egyik rendszeres eladó panaszkodott, hogy nem tud kiteljesedni, nem tud egy bizonyos keretet túl lépni, de még a csarnokot sem megtölteni. Példának a feketetói vásárt hozta fel, amire tényleg áll, hogy szartól repülőig mindent lehet kapni. Mikor két éve ott jártunk, az újszerű Högl cipőtől a szakadt cipőfűzőig tényleg volt minden. Igaz, azt csak évente egyszer, októberben rendezik meg, talán ezért sikerült fogalommá tenni a vásárt, ahová még Szarvasról és Kondorosról is járnak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

12 egyesület 200 úszója érkezett az őszi versenyre

Sport

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect