Connect with us

Gazdaság

Hatékonyságnövelő fejlesztessél zárja az idei évet a Gallicoop

Az egyik legnagyobb hazai baromfitermelő, a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-nél a 2015-ös év az innovációról szólt: az új piacok és termékcsoportok mellett a legnagyobb hangsúly a szarvasi üzemterület fejlesztésére irányult. A cég több mint 300 millió forintos beruházás keretében a takarmánykeverő üzem kapacitásbeli és technológiai fejlesztése valósult meg.

A szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. az egyetlen olyan magyarországi baromfitermelő cég, amely zárt-integrációt működtet, azaz a vállalat a termék teljes gyártási ciklusát felügyeli, és házon belül végzi. Ennek értelmében a keltetéstől a csomagolásig minden munkafolyamatot zárt rendszerben végez, garantálva ezzel a magas élelmiszerbiztonsági követelményeknek történő megfelelést, valamint az árak szinten tartását. Ennek a zárt-integrációnak az egyik fontos része a még 1996-ban épült saját takarmánykeverő üzem is, amely révén a cég egyrészt kontrollálni tudja a takarmányozási tevékenységét, másrészt egyenletes és megfelelő minőségű takarmánnyal tudja ellátni az előnevelő- és hizlaló telepeket.

A Gallicoop takarmánykeverő üzemében két fontos fejlesztés valósult meg 2015-ben:

1. Új késztermék tárolók építése – A legyártott tápok tárolására szolgáló 20 darab új különböző méretű tartály épült, amelyeknek kapacitása az eddigi 190 tonnáról 520 tonnára nőtt. Ennek jelentősége az, hogy a megnövekedett kapacitás következtében folyamatos és hatékonyabb termelés valósulhat meg, nagy mennyiségeket gyárthat a cég egy tételben, ami egyben a termék minőségét is kedvezően befolyásolja.

2. Takarmánykeverő technológiai fejlesztése – Új posztpelletáló technológiát vezettek be: ez egy olyan berendezés, amely a kész granulált tápok felületére folyadékot tud felvinni. Ez azért fontos, mert a különböző típusú folyékony alapanyagok fontos összetevői a takarmány receptúrának, és homogén keveredésük és pontos adagolásuk meghatározó jelentőségű a megfelelő minőségű takarmány előállítása szempontjából.

A Gallicoop elnök-vezérigazgatója, Erdélyi István a fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, hogy „a tárolókapacitások bővítése révén a késztermék előállítási volumen évi 14 ezer tonnával nő.” Az elnök-vezérigazgató hozzátette, hogy „a 328 millió Ft-os beruházás járulékos haszna, hogy javult a technológiai fegyelem, a termelésirányítás és a gyártás hatékonysága is.”

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect