Connect with us

Hírek

Minden napra egy ötlet, avagy a mi kiállításunk hulladékokból

Gondoljunk csak bele, amikor a kukába kidobunk valamit, az olyan mintha pénzt dobnánk ki. A legtöbb dolog a szemetes mélyén még használható vagy hasznosítható valamire. Hogy mi lesz belőle, hogyan kel újra életre hulladékunk, erre jó példákat látunk itt a Székely Mihály Általános Iskola dísztermében (Szarvas, Fő tér 3.). Az iskola ezzel a hagyományosan, évente megrendezett kiállítással csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz.

A 2015-ös év jelmondata: „Hozz ki többet kevesebből!”. Ennek szellemében mutatják be tanulóink, szakköröseink és dolgozóink saját munkájukat, melyek hulladékok felhasználásával készültek. A 365 különböző ötlet mindegyike otthon is elkészíthető használati- vagy dísztárgy. Mi ezzel szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy mennyire fontos a hulladékok csökkentése, a pazarló gazdálkodás megfékezése. Figyelnünk kell vásárlási szokásainkra, hulladékaink kezelésére és így környezetünk védelmére.

A kiállítás november utolsó hetében (nov. 23-27.) 8.00-17.00 óráig minden érdeklődő számára nyitott lesz. Belépő személyenként egy darab műanyag kupak, melyet jótékony célra ajánlunk fel.

Szironyné Zsabka Edit szervező

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect