Connect with us

Békésszentandrás

Megyénkben is megkezdődtek a földárverések

2015. november 23-án Békés megyében is megkezdődött az állami földek értékesítése a „Földet a gazdáknak!” program keretében. A cél az, hogy a termőföld azok tulajdonában legyen, akik megművelik azt, tehát a magyar gazdáké, a magyar földműveseké, megyénk tekintetében elsősorban az itt földet művelőké.

Békés megyében 818 db helyrajzi szám került meghirdetésre, ami túlnyomó részt szántó, kisebb mértékben legelő. Az első hét folyamán 1643 hektár értékesítése történt meg, amely az államnak közel másfél milliárd forint bevételt jelent. A többségében 5-10 hektár méretű földrészleteket 101 földműves vásárolta meg.

A szakszerű lebonyolításról a Békés Megyei Kormányhivatal gondoskodik. Az állami földek értékesítése átlátható módon, nyilvános keretek között történik, árverés formájában. A licitálások 4 helyszínen, az A-B Expón, a Kormányhivatal földszinti nagytermében, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár épületében, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztályának Járványvédelmi Központ Konferenciatermében zajlanak.

Az árverési hirdetmények megtalálhatók az nfa.hu, bekesijarasok.hu, és a beol.hu honlapokon, valamint megtekinthetőek az árverések helyszínein is. Az utolsó árverési nap december 22-én lesz.

A Békés Megyei Kormányhivatal közleménye

Kiemelt

Benkás röpsuli nyáron is

Oktatás

Lengyel-palota Lengyel-palota

Polgármesteri felhívás szarvasi vállalkozások és magánszemélyek felé

Szarvas

Szemerédi Bernadett és Korcsmáros György (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia) Szemerédi Bernadett és Korcsmáros György (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia)

Színház a színházban

Cervinus Teátrum

Huszonkettedszer éledtek újra az aratási hagyományok Ezüstszőlőben

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect