Connect with us

Békés megye

Műveltségi vetélkedő a megye újraszervezésének 300. évfordulóján

Békés megye újraszervezésének 300. évfordulójára a Békés Megyei Önkormányzat rendezvénysorozattal emlékezik. Emléktábla avató, ünnepi megemlékezés, versmondó verseny és rajzpályázat után az eseménysorozat soron következő rendezvénye egy műveltségi vetélkedő volt.

A Békés Megyei Könyvtár társszervezésében megvalósuló verseny első fordulójában online kérdőívet töltöttek ki a nevezők, a legsikeresebbek vehettek részt a könyvtárban megrendezett gyakorlati fordulóban. Nyolcan mérették össze tudásukat: gyermekek, anyukák, pedagógusok, nyugdíjasok idézték fel, mit is tudnak Békés megyéről. A kérdések nem voltak könnyűek, alapos felkészülést igényelt a válaszadás. Egyes feladványokat segédeszköz nélkül kellett megoldani, egyesekhez pedig a könyvtár könyvállományát vagy éppen az internetet kellett igénybe venni.

A zsűri tagjai – Tábor Lajos nyugdíjas pedagógus, zsűrielnök, Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgató-helyettese és Szaszák György, a könyvtár dolgozója – az egyes feladatokra kapott pontokat összesítve döntötték el a helyezéseket, az alapján az első helyezett Molnár Erzsébet lett, a második Lipták-Pikó Ágnes, a harmadik pedig Szabó Éva.

A dobogósok az oklevél mellett értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak, köszönhetően a támogatóknak. Az ajándékokat Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke adta át.

Kiemelt

A Békés Megyei Önkormányzat bemutatja: Megyenap 2019

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Frissült Békés megye turisztikai arculata

Békés megye

Ismét nagy sikert arattak Békés megye ízei

Békés megye

Békés megye az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect