Connect with us

Oktatás

Ismét együtt mozog az egész Benka!

Több éves tapasztalataink és a saját felméréseink alapján azt érzékeljük, hogy a tanulók testmozgáshoz való viszonya egyre inkább gyengül. A szabadidő eltöltése a televízió és az internet használatra korlátozódik. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk az egészségtudatos életvezetés kialakítását.  Preventív hatásuk révén a mozgásos sporttevékenységek fontos szerepet töltenek be a fiatal szervezett fejlődésében.   A sport élettani hatásai mellett a pszichikai hatásai is kiemelt fontosságúak. A testedzés növeli az önbizalmat, valamint csökkenti az érzelmi problémák és a kortársakkal való kapcsolatteremtési nehézségek kialakulását. E szempontokat szem előtt tartva sikeresen pályáztunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2015–2016. évi cselekvési programja alapján kiírt „Sportágakat népszerűsítő rendezvények támogatására”, melyre iskolánk 800.000- forintot nyert el.

Programunk során célunk, hogy diákjaink közelebbről megismerkedhessenek, kipróbálhassák azokat a sportágakat, melyek városunkban elérhetőek, az egészségtudatos életszemlélet kialakító, támogató programokon vehessenek részt. Egy egész napos sport és egészségprogramot tervezünk 2016. május 13-án diákjaink számára, melyen a helyi sportegyesületek és sportolóik mutatkozhatnak be, népszerűsíthetik sportágaikat. Prevenciós jelleggel egészségmegőrző, sportra motiváló, értékközvetítő programokban vehetnek részt diákjaink.

Kriska Zsuzsa

Kiemelt

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect