Connect with us

Hírek

Szombaton lesz az utolsó lehetőség az idén a bölényekkel való találkozásra

Halloween-party a Körsövölgyi Látogatóközpontban
Halloween-party a Körsövölgyi Látogatóközpontban

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, utolsó nyitvatartási napján szezonzáró Halloween-partyval búcsúztak a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark munkatársai. A kézműves foglalkozásra rengetegen mentek el. Azok a gyerekek, akik jelmezben érkeztek, ingyenesen vehettek részt a foglalkozáson. Tökfaragással, pókkészítéssel, színezőkkel, és más kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket.

Akkor Körömi Krisztina, a látogatóközpont munkatársa azt ígérte azoknak, akik lemaradtak a rendezvényről, hogy lesz még az idén egy alkalom, amikor megnyitja kapuit az állatpark.

– Aki nem tudott esetleg eljönni erre a programunkra, annak még mindig van egy lehetősége decemberben, amikor a madárkarácsony elnevezésű, már-már hagyományos programunk lesz. Ezen a napon is meg fogjuk nyitni a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot. Ekkor a téli madáretetésre fogunk felkészülni – ígérte akkor, és amit most december 12-én, szombaton teljesítenek is.

– Kilenc órakor kezdődik a programunk. Ettől az időponttól nyitva is lesz az állatpark egészen 14 óráig. Belépő ellenében bárki látogatást tehet a parkban ezen a napon, ami tényleg az utolsó lehetőség lesz az idei szezonban. Kilenc órától egy rövid kis előadással kezdődik, aminek keretében olyan hasznos információkat hallhatnak az érdeklődők a madáretetésről, aminek hasznát veheti gyerek és felnőtt egyaránt. Szó lesz arról is, hogy milyen téli madárvendégekre lehet számítani, mivel érdemes a madarak etetését végezni télen, és mik azok a fontos dolgok, amikre oda kell figyelni az etetés kapcsán – árulta el a szombati program részleteit ma Körömi Krisztina.

Miután az elméletben meghallgatták, gyakorlatban is kipróbálhatják frissen szerzett tudásukat. Egy kis kézműves foglalkozás keretében madárkalácsot fognak tudni készíteni, amihez az alapanyagokat a nemzeti park biztosítja a résztvevők számra. Mindenki meggyúrhatja a saját madárkalácsát magvakból, zsírből, hájból. Aki szeretné, haza is viheti, de az Anna ligeti madaraknak is felajánlhatja amit gyúrt, mondta a nemzeti park munkatársa.

Tizenegy órától egy szakvezetéses túra veszi kezdetét az állatparkban, ahol mindenki megfigyelheti a téli viselkedését az állatoknak, ill. azt, hogyan készülnek fel a télre és vészelik át azt. A látogatók megismerkedhetnek az állatpark új lakójával, egy bütykös hattyúval, ami mentésből került oda. A túra során látványetetést is tartanak, amin a bölényeket és a dámszarvasokat kínálják meg egy kis csemegével, elvégre közeledik a karácsony.

Mindenkit szeretettel várnak a hétvégén a park munkatársai, azokat is, akik a szervezett programra érkeznek, de azokat is, akik csak egyszerűen egy sétát szeretnének tenni az Állatparkban, ami ezen a szombati munkanapon 14 óráig lesz nyitva.

A képek az október végi Halloween-partyn készültek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Szarvasi hallgatónak lenni különleges

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect