Megújult a járási foglalkoztatási központ

Várfi András, Babák Mihály, Gajda Róber, Dankó Béla, dr. Jáczku Tamás és dr. Nagy Ágnes

– Főispán úr! Engedje meg, hogy gratuláljak önnek, hisz olyan munkát végeztek a közigazgatás átszervezésében, feltételeinek megteremtésében, amely nagyon fontos lépés volt, és úgy gondolom, hogy 21. századi közigazgatást valósítanak meg Békés megyében – mondta Babák Mihály köszöntőjében pénteken délután, a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának ünnepélyes átadóján.

A korábbi Polgármesteri Hivatal első szintjére nem lehet ráismerni. Néhány fal kibontásával szellős, világos, tényleg 21. századi körülményeket teremtettek a tisztviselők, ill. az ügyfelek számára. Az épület még koránt sincs kész. A homlokzat felújítása még várat magára.

Gajda Róbert kormánymegbízott a projektzáró roadshow 16. állomásán köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, hogy az integrált közszolgáltatást szeretnék a szarvasi járásban is megvalósítani, hogy az ügyfelek magas színvonalú szolgáltatást kapjanak.

– Kívülről is meg fogjuk újítani az ingatlant. Egy energetikai korszerűsítésen fog átesni, és megnézzük, hogy további osztályokat be tudunk-e költöztetni. Ezen fogunk dolgozni és újabb örömteli eseményeknek fogunk majd elébe nézni – jelentette ki Gajda Róbert. Elmondta, hogy 4,4% a nyilvántartott álláskeresők aránya a Szarvasi Járásban. A megyében ez a legjobb, országos szinten is átlag alatti.

– Én hiszek abban, hogy minden nappal meg kell újulnunk – vallja dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási főosztályának vezetője, – jómagamnak és a kollégáimnak is minden nap, ahhoz, hogy ebben a változó, nagyon gyorsan változó világban meg tudjunk felelni, ahhoz nem csak az épületeknek kell megújulni, hanem nekünk, akik ezt az épületet használjuk, nekünk is meg kell újulni. Ahhoz, hogy az ügyfeleinket a legteljesebb mértékben kiszolgálhassuk, az kell, hogy a munka iránt és az ügyfeleink iránt érzett alázat, szolgálat, felelősségtudat, elkötelezettség és a feltétlen segíteni akarás vezessen bennünket – mondta a főosztályvezető.

– Nagyon fontos szót ejtenünk arról itt ebben a járásban, hogy hála Istennek, egy nagyon jó adottságú járásról van szó, hiszen itt munkaszerető emberek vannak, itt olyan vállalkozók vannak, akik tele vannak ötlettel, és olyan a szándékkal, hogy fejlesszék a vállalkozásukat. Ezért lehetett elérni azt ebben a járásban, hogy míg az álláskeresőknek az 5%-a van itt a megyében, addig a felkínált állások 20 százaléka van itt a járásban. Ez egy nagyon kellemes állapot. Ahhoz hogy ezt el lehessen érni, nagyon sokat kellett dolgozni azoknak a kollégáknak, azoknak a közalkalmazottaknak, kormánytisztviselőknek, akik részt vettek ebben a munkában, itt, ebben a járásban – jelentette ki Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A köszöntők után a megújult részt Lovász György, a foglalkoztatási osztály vezetője mutatta be a vendégeknek.