Célba ért a szocialisták karácsonyi adománya

Földesi Zoltán, háttérben Czesznak János és Kozák Imréné

Plüss figurák, édesség, szárazáruk, rengeteg játék, mesekönyv, tartós élelmiszer, ruházati cikk és társasjáték került elő a szocialisták karácsonyi furgonjából tegnap délután a Fő téri iskola előtt. Elsősorban a gyerekekre gondoltak, de a csomagba olyan dolgok is kerültek, amit a szülők fognak tudni majd használni. Az ajándékokat elkísérték a környékbeli szocialisták, Kozák Imréné, Opauszki Mihály, Králikné Molnár Anna és Czesznak János is.

– A Magyar Szocialista Párt az elmúlt hetekben, de már évek óta hagyományosan visszatérő módon úgy dönt, hogy közeledve az ünnepekhez meghirdet egy felhívást a tagjai, a szimpatizánsai, a város lakói körében – mondta Földesi Zoltán, a szarvasi MSZP elnöke tegnap a Fő téri, vagy ahogy az idén nevezik, Székely Mihály Általános Iskola szülői várójában, amikor a szocialisták átadták ajándékaikat az iskola igazgatójának, Rejtő Csabának.

– A karácsonyhoz közeledvén látom, hogy az embereknek a szíve egy picit megnyílik. Látom, hogy más szervezetek is végeznek ilyet, közül de talán a pártok közül mi voltunk most egyedüliek a városba, akik már visszatérő módon ilyen akcióba kezdünk, és szeretnénk örömmel jelenteni, hogy közel negyven család ennyi ajándékot ajánlott fel a felhívásunkra, és úgy döntöttünk hogy miután minden évben más közösséget szeretnénk megkeresni hogy most az önök intézményének a rászoruló tanulóit, az ő szüleiket szeretnénk meglepni karácsonyra – fordult Rejtő Csabához az MSZP elnöke.

Azért is gondoltak a Fő térire, mert tudják, hogy sok olyan gyermek van, akiknek családi körülménye, szociális helyzete nem teszi lehetővé a gazdag karácsonyt.

– Én ezúton szeretném megköszönni minden adakozónak, a város minden melegszívű polgárának, hogy segítettek bennünket ebben a nemes kezdeményezésben – fejezte ki köszönetét Földesi Zoltán és arra kérte Rejtő Csaba igazgatót, hogy próbálják meg a leginkább rászorulóknak adni az ajándékokat.

– Nagyon szépen köszönjük a Székely Mihály Általános Iskola tanulói nevében. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki ebben az adománygyűjtésben részt vett, munkájával, adományaival hozzájárult ahhoz, hogy tanulóink jobban érezzék magukat így, az ünnepek környékén – fejezte ki háláját Rejtő Csaba is, aki az iskola tanulóinak összetétele miatt nagy-nagy örömmel vette a felajánlást. – Biztos vagyok benne, hogy minden család nagy örömmel fogja fogadni, és minden ajándék hasznosulni fog.

Az adományozók között szarvasi, csabacsűdi és békésszentandrási felajánlók is voltak.