Connect with us

Hírek

Adventi kézműveskedés a roma közösségi házban

Még az adventi időszak kezdetén játszóházat rendezett Szarvas Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata a Nagycsaládosok Egyesületével közösen. Gombárné Hajni és Nagy Nikolett a két szervezet eme közös kezdeményezésével nem csak az ünnepet szerették volna egy kicsit becsalni a mindennapi életbe, hanem egy olyan közös programot, hasznos ídőtöltést is tartani, amin együtt tudnak tevékenykedni a gyerekek és a szülők is.

– 30-40 főt vártunk. Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek. Szeretnénk ha ez minden évben megvalósulna, Tavasszal is volt egy húsvéti játszóházunk, aminek nagyon jó volt a visszhangja. Ezért is szerveztük meg ezt az adventi játszóházat is – mondta Nagy Nikolett roma nemzetiségi képviselő.

Azóta lezajlott a Mikulás-napi ünnepségük is, amikor ellátogat a Mikulás a közösségi házban, amire műsorral készülünk. A gyerekek verseltek és énekeltek, ill. a tervek szerint az ősz folyamán megalakult táncház is fellépett volna a Mikulás-napi ünnepségen.

– Szeretnénk életet lehelni ebbe a közösségi házba, hogy újra kihasználják az emberek és újra eljárjanak ide. Közösségi ház a neve, ennek megfelelően azt szeretnénk, hogy olyan közösség jöjjön létre, ami összetartó, ami segíti egymás munkáját és a szürke hétköznapokat egy kicsit színesebbé teszi – mondta Nagy Nikolett képviselő.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Polgármesteri tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat megelőzéséről

Szarvas

Fotó: Molnár Ábel Fotó: Molnár Ábel

Két mexikói vulkán tetején lobogott a szarvasi zászló

Szarvas

Partneriskolai megállapodást kötött a Vajda a Ludovikával

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect