Connect with us

Hírek

Szarvasi nagycsaládhoz érkezett a karácsonyi segítség

Aprócska diómécses, bejgli és forró tea fogadta azokat a késő délutáni vándorokat, akiket a segíteni akarás vezérelt a Kodály utcai családi házba. A kétszobás lakásban öten élnek: Brigi és Zoltán, három gyermekükkel, a négy és fél éves Erika Ildikóval, a két és fél, ill. másfél éves öccseivel, Zolikával és Hanna Zoéval. A nagycsalád hamarosan újabb taggal gyarapszik. A kistestvért márciusra várják, bár az egyelőre még titok, hogy kislány lesz-e vagy kisfiú.

A családjárás programot a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház indította el, akik megyeszerte minden járásban felkeresnek egy hátrányos helyzetű nagycsaládot. A cél, hogy felhívják a figyelmet a nagycsaládok értékeire, ill. egy vásárlási utalvány formájában megkönnyítsék számukra a mindennapokat.

Baukó Ildikó megyei koordinátor régi ismerősként foglalt helyet az előszobában, és azonnal beszédbe elegyedett az édesanyával. Mint kiderült, a 30 éves anyuka és férje is nagycsaládban nevelkedtek, az örökséget pedig magukénak is vallják. És bár eleinte két gyermeket terveztek, az érkező testvéreket is nagy örömmel fogadták.

– Nagyon be kell osztani a család jövedelmét. A gyermekekre nem túl sokat kapok, a férjem sem keres túl sokat. Szerencsénk van, mert a nagyobb gyerkőcnek nincsenek nagy vágyai, mi pedig igyekszünk mindent megtenni, hogy semmiben se szenvedjenek hiányt – árulja el az anyuka, miközben hol az egyik, hol a másik gyermekét veszi a karjába.

Hozzátette, a karácsony is szerényebb lesz náluk, mint a legtöbb családban, de szeretet van, és ez a legfontosabb.

A szervezet Závoda Ferencen keresztül jutott el a családhoz. A Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesületének elnöke sem érkezett üres kézzel. Egy zöld masnival díszített, tartós élelmiszerekkel megrakott csomagot adott át a népes családnak.

–  Úgy gondolom, hogyha az év többi napján is próbálkozunk, hogy amennyire erőnkből telik, segítsünk, akkor nagyot léphetünk előre. Ilyenkor, az ünnepek előtt ez a segítségnyújtás egy kicsit bensőségesebbé, meghittebbé válik, mert beszélgetéssel kötöttük össze. Megismerhettük a Szentmiklósi család életét, mindennapjait, és így közelebb kerülhettünk hozzájuk – mondja Závoda Ferenc, aki ugyancsak hétgyermekes családban nőtt fel, ezért személyesen is szívén viseli a nagycsaládosok sorsát.

Köszönetképp a gyerekek egy karácsonyi dalt énekeltek el a jótevőknek, akik meghatódva kapcsolódtak be a minden szónál többet mondó sorokba.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körös-távúszás harmincadszor

Sport

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect