Connect with us

Hírek

A bölények is kaptak csemegét a madarak karácsonyán

Bölényetetés a Körösvölgyi Állatparkban
Bölényetetés a Körösvölgyi Állatparkban

Egy rövid előadással kezdődött a Körösvölgyi Állatpark munkatársainak szezonzáró rendezvénye még december közepén. Ezen az érdeklődők a madarak téli etetésével kapcsolatban tudhattak meg praktikákat, ill. megismerhették azokat a szárnyasokat, akik nálunk töltik a telet. Az előadást a nagy érdeklődésre való tekintettel meg is kellett ismételniük, árulta el Körömi Krisztina, a rendezvény egyik házigazdája. Ezt követően madárkalács-készítés vette kezdetét hájból, magvakból, kölesből. Mindenki meggyúrhatta magának azt a madáreleséget, amit kiakaszthatott a későbbi séta során a park fáinak ágaira, de akár haza is vihette, hogy az otthona körül lakó madarakat etesse vele.

– Nagy érdeklődéssel tekintette meg minden résztvevő az állatpark legnagyobb látványosságát, a bölényeket. A legnagyobb testű európai szárazföldi emlősállattal nézhetett farkasszemet az, aki részt vett a túrán. Egy bika és egy tehén van a Körösvölgyi Állatparkban, illetve nemrégiben, a nyár folyamán született egy bikaborjú szaporulat, aki szintén nagy népszerűségnek örvend. Ezt a kis bikaborjút Zombor névre keresztelte el az a csoport, aki éppen ittjártakor láthatta a megszületését. Ezen a néven is lesz törzskönyvezve – árulta el Körömi Krisztina.

Őt és szüleit is almával etették a látogatók ezen a december közepi napon. Karámjuk mellett sok érdekességet is hallhattak azok, akik kellemetlen idő ellenére kitartottak a túra második felében található karámjukig.
Akár egy tonnát is nyomhat a bika, a tehén valamivel kisebb, 300-400 kiló informálta az érdeklődőket a park munkatársa.

– Csak állatkertekben, vadasparkokban lehet ezekkel az állatokkal találkozni. Magyarországon három helyen, Nyíregyházán, a Pécsi Állatkertben és itt, a Körösvölgyi Állatparkban, Szarvason lehet ezeket az állatokat megtekinteni, ill. két magántenyésztőnél, Nagykanizsán és Füzérkomlóson láthatóak még ezek az állatok, ahol nagyobb csordákban tartják őket. A szabad természetbe való visszavadításuk egy kétségesebb dolog, mert az élőhelyeiket, a nagy, összefüggő erdőségeket, ahol régen, még Mátyás király idejében ezek az állatok még csapatosan járták a vidéket, sajnos elpusztítottuk – mondta a túra vezetője.

Anagyközönség számára várhatóan a március 12-i hétvégén nyílik meg legközelebb az állatpark.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect