Connect with us

Hírek

Szerencsepatkóval és búzakalásszal köszöntötték a városvezetést a hagyományőrző gazdák és a lovasok

Kasik György, Závoda Ferenc és dr. Melis János
Kasik György, Závoda Ferenc és dr. Melis János

Lovaskocsi állt meg ma délelőtt a Polgármesteri Hivatal előtt. A Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesülete és a Szarvasi Lovasklub küldöttsége érkezett meg Závoda Ferenc és Kasik György vezetésével ilyen külsőségek közepette, hogy megköszönjék a városvezetésnek a 2015-ben nyújtott segítségét, ill. sikerekben gazdag új évet kívánjanak. Az ötletet Závoda Ferenc, Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesületének elnöke a tévéből vette. Ott látta, ahogy a kéményseprők köszöntik Áder János köztársasági elnököt.

– Ennek kapcsán úgy gondoltuk, hogy valamilyen módon nekünk is meg kell köszönni a város vezetőinek, illetve azoknak, akik segíteni szokták munkánkat, rendezvényeinket. Így került sor most ezen a mai, keddi délelőttön, hogy eljöttünk a két egyesület, a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesülete és a Szarvasi Lovasklub képviselői ide, ahol jelképes ajándékkal köszöntöttük őket. Az egyik egy patkót tartalmaz, egy szerencsepatkót, amelyeket elkoptattak a lovak, ill. egy búzakoszorút, amely jelképezi a kenyerünket, átkötve egy nemzeti színű szalaggal – mondta Závoda Ferenc, a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesületének elnöke.

A köszöntést követően kötetlen beszélgetésen zajlott a város vezetőivel, valamint Oltyán Sándor rendőrkapitánnyal és Dankó Béla országgyűlési képviselővel.

– Beszélgettünk az elmúltról, a jövőnkről, hogy milyen elképzeléseink vannak. Keressük a lehetőséget arra, hogy hogy tudunk forráshoz jutni, mert egyre nehezebb a civil egyesületeknek a dolga, de amíg van lehetőség, és a kormány meghirdeti azokat a pályázati lehetőségeket, ott vagyunk és igyekszünk minden pályázatot kihasználni, főleg akkor, hogy ha nyerünk – foglalta össze a beszélgetést a hagyományőrző gazdák elnöke.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű) Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű)

Saját dalokkal lepi meg a közönséget az ART zenekar

Beharangozó

Luca napi fénykereső – iskolai játszóház a Gyakorlóban

Oktatás

Elkészült a szarvas városi geotermikus rendszer fejlesztés II. üteme

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect