Connect with us

Békés megye

Több mint 100 érdeklődő a TOP-os nyílt napon

Területfejlesztési fórumra hívta a megyei települések polgármestereit, települési vezetőit, területfejlesztési szakembereit a Békés Megyei Önkormányzat. A nyílt napon részletek hangzottak el a TOP első tíz pályázati felhívásáról, valamint bemutatkoztak a megyei önkormányzat azon kollégái, akik a pályázatokhoz kapcsolódó projektmenedzsmentben és egyéb tevékenységek ellátásában közreműködnek a jövőben. A 15 fős szervezeti egységben nem csak projektmenedzserek és asszisztensek, hanem jogi, pénzügyi valamint kommunikációs feladatokat végző szakember is bemutatkozott.

2015. december 23-án megkezdődött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati felhívásainak közzététele. A fórum meghirdetésekor tíz, a Békés Megyei Integrált Területi Program forrásainak felhasználására vonatkozó pályázati felhívás jelent meg, ezeket részletezték a kollégák, próbáltak olyan fontos és hasznos információkat megosztani az érdeklődőkkel, amelyek általánosságban érintik a településeket, majd a résztvevők részéről felmerülő kérdéseket is megválaszolták. A forrásfelhasználás eredményességének és hatékonyságának szempontjából fontos, hogy a települések időben hozzájussanak a döntéseik meghozatalához szükséges információkhoz, ezért a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai a jövőben is készséggel állnak rendelkezésre a már megszokott járási kapcsolattartási rendszerben, illetve az újonnan kialakított felhívásonkénti információs/projektmenedzseri beosztásban.

A fórum nagy érdeklődés mellett zajlott, a regisztrációk alapján több mint száz polgármester és szakember fogadta le a megyei önkormányzat meghívását, és vett részt a nyílt napon.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kiemelte: akkor lennénk elégedettek, ha Békés megye a források lehívásában az ország öt legjobb megyéje között szerepelne.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A Békés Megyei Önkormányzat bemutatja: Megyenap 2019

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Frissült Békés megye turisztikai arculata

Békés megye

Ismét nagy sikert arattak Békés megye ízei

Békés megye

Békés megye az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Békés megye

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect