Connect with us

Békés megye

Több mint 100 érdeklődő a TOP-os nyílt napon

Területfejlesztési fórumra hívta a megyei települések polgármestereit, települési vezetőit, területfejlesztési szakembereit a Békés Megyei Önkormányzat. A nyílt napon részletek hangzottak el a TOP első tíz pályázati felhívásáról, valamint bemutatkoztak a megyei önkormányzat azon kollégái, akik a pályázatokhoz kapcsolódó projektmenedzsmentben és egyéb tevékenységek ellátásában közreműködnek a jövőben. A 15 fős szervezeti egységben nem csak projektmenedzserek és asszisztensek, hanem jogi, pénzügyi valamint kommunikációs feladatokat végző szakember is bemutatkozott.

2015. december 23-án megkezdődött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati felhívásainak közzététele. A fórum meghirdetésekor tíz, a Békés Megyei Integrált Területi Program forrásainak felhasználására vonatkozó pályázati felhívás jelent meg, ezeket részletezték a kollégák, próbáltak olyan fontos és hasznos információkat megosztani az érdeklődőkkel, amelyek általánosságban érintik a településeket, majd a résztvevők részéről felmerülő kérdéseket is megválaszolták. A forrásfelhasználás eredményességének és hatékonyságának szempontjából fontos, hogy a települések időben hozzájussanak a döntéseik meghozatalához szükséges információkhoz, ezért a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai a jövőben is készséggel állnak rendelkezésre a már megszokott járási kapcsolattartási rendszerben, illetve az újonnan kialakított felhívásonkénti információs/projektmenedzseri beosztásban.

A fórum nagy érdeklődés mellett zajlott, a regisztrációk alapján több mint száz polgármester és szakember fogadta le a megyei önkormányzat meghívását, és vett részt a nyílt napon.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kiemelte: akkor lennénk elégedettek, ha Békés megye a források lehívásában az ország öt legjobb megyéje között szerepelne.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter) Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter)

Hodálik Pál megyei tanácsnok lett, STG a szarvasi agrárképzésről terjesztett elő

Békés megye

Fotó:Zentai Péter Fotó:Zentai Péter

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Békés megye

Helyi termékek boltja Helyi termékek boltja

Többlettámogatást kapott Szarvas a helyi termékek piacára

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Ünnepi közgyűlés a Megyenaphoz kapcsolódóan

Békés megye

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect