Connect with us

Hírek

Viszlát, fenyőfa!

Fenyőfák a KOMÉP telephelyén
Fenyőfák a KOMÉP telephelyén

Már csak a városban elvétve felbukkanó fényfüzérek és a kandelábereken lógó karácsonyi díszek emlékeztetnek az ünnep fényére. Vízkereszt napját követően az otthonok is kezdenek visszatérni a hétköznapok körforgásába, ami leginkább a karácsonyfa kiköltöztetését jelenti.

– Ma délelőtt bontottam le a fát – újságolja Vaskorné Medvegy Tímea. Nem tartjuk magunkat a hagyományokhoz, szeretjük addig csodálni a karácsonyfát, ameddig lehetséges. A két és fél éves kisfiam még a minap is kezébe vett egy gömböt, és hosszasan nézegette. Sajnos azonban már egyre inkább útban volt, hullottak a tűlevelei, így rászántam magam a bontásra. Egyelőre csak az erkélyre cipeltem ki, később a férjem zsákba teszi, és kikerül az udvarra – teszi hozzá a kétgyermekes édesanya.

Városszerte is igaz a kép, hogy napról napra belebotolhatunk egy-egy, az árok tövében vagy a kukáknál elhelyezett, lecsupaszított, elszáradt fenyőfába. Elszállításukért a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik, amit hétfő óta folyamatosan végez.

– Nem a hulladékszállítási napokon, hanem más járművekkel, más logisztikával zajlik a fák elszállítása. A lakosokat arra kérjük, hogy tegyék ki a közterületre a fenyőt, mi pedig az előre tervezett időpontban elvisszük. Ez azt jelenti, hogy nincs különösebb aggodalomra ok, ha nem kerül elszállításra a szeméttel. A faanyagot homogén módon, a többi hulladéktól elkülönítve kezeljük – tudatosítja a legfontosabb információkat Pákozdi János ügyvezető igazgató.

Hozzátette, az előző évhez hasonlóan idén is érzékelik a famennyiség csökkenő tendenciáját. Ennek oka vélhetően részben a műfenyő elterjedése, részben pedig a környezettudatosabb gondolkodás, a kölcsönzés vagy a gyökeres fa vásárlása.

A fenyőfák sorsa a KOMÉP telephelyén dől el végérvényesen: vagy tüzelőként hasznosítják, vagy ledarált formában, mulcsként kerül a település különböző pontjaira.

Pákozdi János felhívta a lakosság figyelmét, hogy lehetőleg igyekezzenek megválni az ünnep egykori ékességeitől a jövő hét végéig, mivel a városgazdálkodási cég csak eddig az időpontig szállítja el őket ingyenesen. Ezt követően költségtérítés ellenében vehetnek a helyiek végleges búcsút a karácsony jelképétől.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect