Connect with us

Hírek

Olimpia 2020: éremesélyesek lehetnek a magyar karatésok

Ruzsinszki György (a képen jobbról az utolsó)
Ruzsinszki György (a képen jobbról az utolsó)

A Magyar Karate-szakszövetség (MKSZ) pénteki évadnyitóján Mészáros János elnök kifejtette: bízik benne, hogy a sportág ott lesz a 2020-as tokiói olimpia műsorán.

Mészáros elmondta, hogy a riói ötkarikás játékokon születik meg a döntés, és – ahogyan fogalmazott – meg lenne lepve, ha nem történne meg a jóváhagyás.

Az MKSZ vezetője – aki a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnöke is – kiemelte: a karatesport olimpiai programba emelése azt is jelentené, hogy magyar karatésok is indulhatnának Tokióban, ahol éremesélyesek lennének. Derűlátását arra alapozza, hogy 2015-ben – amelyet Magyarországon a karate évének hirdettek meg – a legkiválóbb magyar harcművészek számos érmet, köztük világ- és Európa-bajnoki aranyakat is nyertek.

Az eseményen jelen volt Simicskó István honvédelmi miniszter, aki tavaly szeptemberi kinevezése előtt három éven át a sportállamtitkárságot vezette. Mint jelenleg is aktív kungfus úgy fogalmazott, hogy a küzdősportoknak erőteljesen kell jelen lenniük a katonák életében, ezért a magyar honvédségnél sportközpontok kiépítésével létrehozzák a karate országos rendszerét.

Kiegészítés: a Magyar Karate Szakszövetség elnökségének tagja, a felnőtt karate-válogatott edzője a szarvasi Ruzsinszki György (a képen jobbról az utolsó) a szarvasi karatésok edzője is. Reméljük, 2020-szal kapcsolatban szarvasi nevek is felmerülnek majd!

Forrás: nemzetisport.hu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect