Connect with us

Cervinus Teátrum

Kecskemétiek meséje Szarvason Rossini zenéjére

A Cervinus Teátrum mesebérletének előadása kedden és szerdán délelőtt és délután került (kerül) bemutatásra, ezúttal a Kecskeméti Katona József Színház előadásában Gioachino Antonio Rossini – Németh Virág „És közben szól a dal…” című mese zenével.

Ahogy felment a függöny, a gyerekek szinte egyöntetű, boldog „óh” sóhaja valószínű a díszletnek, a „csillagos égnek” volt köszönhető. A történet elsősorban cicákról szólt, valamint egy kislányról és az apukájáról. De a cicák varázslat hatására emberek lesznek, mert természetesen feladatuk van. Mi történik a cica-emberekkel? Erről szól a nagyszerű mese, amiben a fő elem a szeretet.

Öröm volt felnőttként is megnézni a történetet. A dalok Rossini dallamos zenéje írt szövegek, amit a színészek szép énekhanggal adtak elő, és nagyon jól játszottak emberré vált cicákat, vagy valóságos cicákat és természetesen embereket. Vidám előadást láthattunk, a gyermekek a nézőtéren hallhatóan élvezték a történetet. Érdekessége a darabnak, hogy néha zenei alap, néha igazi élőzene szólalt meg egy zongorán és egy hegedűn. Nagyon nagy érték, hogy párosítani merték Rossini zenéjét egy mai írással. Többször meg kéne tenni, mert a gyermekek emlékezni fognak a dallamokra és felnőttként szívesen beülnek majd egy-egy opera előadásra. (Hasonló volt a Békéscsabai Jókai Színház előadásában W. A. Mozart Varázsfuvolája.) Igényes előadást hoztak Szarvasra a Kecskeméti Színház művészei.

A színészek előadásukkal és nem mindennapi énekhangjukkal elvarázsolták a gyermek és felnőtt közönséget: Ferencz Bálint, Károly Kati, Pál Attila, Czeglédi Ákos, Dobó Enikő, Aradi Imre, Hajdú Melinda, Sirkó László. Zenészek: Látó Richárd, Tóth Jázmin.

Díszlet és jelmeztervező: Gyarmati Dóra, koreográfus: Barta Dóra, zenei vezető: Károly Kati.

Az előadást Cseke Péter a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója rendezte, asszisztense Tóth Kata volt.

A nézőtéren ült 50 hátrányos helyzetű kisgyermek, akik Berekböszörményből a magyar-román határ mellől érkeztek egy támogató jóvoltából. A támogatás célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket eljuttassa színházba, koncertre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű) Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű)

Saját dalokkal lepi meg a közönséget az ART zenekar

Beharangozó

Luca napi fénykereső – iskolai játszóház a Gyakorlóban

Oktatás

Elkészült a szarvas városi geotermikus rendszer fejlesztés II. üteme

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect