Connect with us

Hírek

Mozog az egész Benka

2016. május 13-án, iskolánkban egy egész napos sportágválasztó rendezvényt szerveztünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával.

A 15 sportágat bemutató sport- és egészségnapon, az iskola tornatermén és udvari pályáján kívül több tanterem, valamint a város számos sportlétesítménye is megtelt mozogni vágyó benkás diákokkal. A gyerekek tanáraik vezetésével forgószínpadszerűen vándoroltak a nap folyamán a programok helyszínei között. Az időjárás kegyeibe fogadta az osztályokat, akik az előző nap kiadós esőzése után ezen a napon ragyogó napsütésben evezhettek a Körösön, próbálhattak ki különböző sportágakat.

A Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Club sportolói és edzői közreműködésével diákjaink megtapasztalhatták a kajakozás és a kenuzás örömét, valamint a vízi balesetek elkerülését bemutató interaktív programon vehettek részt. A Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sportegyesület tagjainak segítségével átélhették, hogy milyen jó egy hajóban evezni!  A labdás sportok is kiemelkedő szerepet kaptak a nap folyamán, röplabdázhattak a Kacsató melletti pályán, kosarazhattak, focizhattak és kézilabdázhattak a Petőfi utcai sportcsarnokban.  A Benka főépülete is ezen a napon egy hatalmas játszótérré változott, ahol az aerobik, karate, birkózás, asztalitenisz és a lovaglás mellett az egészséges életmódra való nevelés, a helyes szájápolás is nagy figyelmet kapott. A rengeteg mozgásos feladat mellett az energiapótlásra is ügyeltek a szervezők. Minden tanulócsoport gyümölcssalátát készített a nap folyamán, amit a program közben jóízűen el is fogyasztottak. Az egész napos sportágválasztó kiváló lehetőség volt a tanulóknak, hogy olyan mozgásformákkal ismerkedjenek meg, amik városunkban elérhetőek számukra. A résztvevő egyesületeknek alkalmuk volt, hogy a program által kínált lehetőséget kihasználva bemutatkozzanak és növeljék a későbbiekben utánpótlás bázisukat.

Célunk a programmal az volt, hogy minél több gyerek megtalálja azt a sportágat, ahol sikerélményekhez juthat, örömforrást nyújthat számára. Bízunk benne, hogy későbbiek folyamán minél több diákunk fog rendszeresen mozogni egészségének megőrzése céljából.

Kriska Zsuzsa, Zalán Csaba pedagógusok

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

Sport

Bodonyi Dóra a kajaksport Örökös Bajnoka

Békésszentandrás

Játékos templomismereti pályát alakítottak ki az Ótemplomban

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó tiszteletére avattak domborművet

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect