in , ,

Vereség Szabadkígyóson, üldözőink is pont nélkül maradtak

Szombat délután Szabadkígyóson játszottuk a soros bajnoki mérkőzésünket, ami az előjelek alapján nem ígérkezett könnyű feladatnak, az utóbbi időben remek formába lendült hazai csapat ellen.

Az első kapura lövésünk Bakró nevéhez fűződik, aki a 10. percben távolról kísérletezett, de lövését Farkas Zs. magabiztosan hárította. Egy perc múlva Gazsó próbálkozhatott szabadrúgásból, de Kiri M.-nak nem okozott gondot ennek a védése. A 16. percben Furár cselezgetett a tizenhatoson belül, de hosszan megtolt labdáját felszedte a kígyósi kapus. Ezek az eddigi próbálkozások nem igazán hordozták magukban a gólt egyik részről sem, de a félidő végéhez közeledve mindkét csapat előtt adódott egy-egy óriási helyzet.

Előbb a 35. percben Bakró adott remek labdát Nagy D.-nak, aki hat méterről a kivetődő kapusba lőtt. Majd a 44. percben Farkas J. emelt tizenhat méterről az üres kapura, úgy hogy a labda a kapu előtt lepattanva került a léc fölé.

A második félidőben sem változott a játék képe, egyenlő erők küzdelme folyt a pályán egyik csapat sem kockáztatott, és talán még jobban vigyáztak az eredményre, ami egyáltalán nem használt a színvonalnak, ezért rendhagyó módon most nem említek helyzeteket, lehetőségeket, ugyanis azok egyik részről sem voltak. Egyetlen szituációt mégis ki kell emelni, ami nagyban hozzájárult a mérkőzés végkimeneteléhez.

A 67. percben Cseke egy elvesztett párharc után csúnyán utána rúgott Kiri B.-nek, de ezen megmozdulásáért csupán sárgalapot a végig indiszponáltan tevékenykedő Hanyecz játékvezetőtől. Az utolsó öt percben a hazaiak dűlőre szerették volna vinni a találkozót, ennek jeleképp sorban végezték el a tizenhatos magasságából a szabadrúgásokat, oldalbedobásokat.

Ennek a 89.percben született meg az eredménye, ekkor egy csúsztatott fejest Klimaj a gólvonalon állva kézzel ütött ki, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, majd a vétkest kiállította. A labdának Cseke (akinek már ebben a pillanatban ugye nem kellett volna a pályán lennie) futott neki, de jobblábas lövését Kiri M. vetődve védte, de szerencsétlenségünkre, a kipattanót egy csel után már nem hibázta el. 1-0.
Talán ha el hisszük, hogy Kiri M. kivédi, és felkészülve várjuk a büntetőt, tisztázhattunk volna Cseke ismétlése előtt, mert még egy csel is belefért neki, így pont nélkül maradtunk ezen a találkozón.

A meccset összegezve elmondhatjuk, hogy két, egyforma képességű csapat csatájában igen kevés helyzetet alakítottak ki a gárdák, ezért érezhető volt, hogy egy gól is eldöntheti a rangadót. Ami be is igazolódott, de sajnálatos módon nem mi rúgtuk azt az egyet, ezzel megszakadt azon sorozatunk is, hogy eddig minden meccsen sikerült legalább egyszer bevennünk ellenfelünk hálóját. Mindezektől függetlenül, egy bajnoki pontra azért rászolgáltunk volna. Ugyanakkor megállapíthatjuk azt is, hogy a Szabadkígyós, ha gyűjtött pontokban nem is de, sportdiplomáciából előttünk jár, és ez ilyen kiegyenlített rangadón még akár a futballtudásnál is többet ér. Mivel a riválisaink is pont nélkül maradtak, így nem kell feladni a reményt, hogy a dobogón végezzünk, ehhez viszont szerdán, hazai környezetben a Mezőhegyest feltétlenül két vállra kell fektetnünk.
Jók: Kiri B. Szikora

Szabadkígyósi SZSC – Szarvasi FC 1-0 (0-0)
Szabadkígyós – 150 néző. Játékvezető: Hanyecz Bence (Petrovszki Gy., Ancsin Z.)

Szabadkígyós: Farkas Zs. – Ferenczi A., Futaki K., Farkas F. (Bozsó A.), Frankó M., Murvai D., Farkas V. (Ekker A.), Milek B., Gazsó J. (Mazán A.), Cseke T., Farkas J.
Technikai vezető: Szabó Zoltán

Szarvas: Kiri M. – Rafaj R. (Benczúr N. (Körösfalvi K.)), Kukovecz D., Kiri B., Szikora M., Zima D., Nagy D., Magyar M. (Kiszel Z.), Bakró G., Klimaj Z., Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerző: Cseke T. 89′ (tizenegyesből)

Kiállítva: Klimaj Z. 89′ (a gólvonalon kezezett)

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: — Igazi rangadót játszottunk. Várható volt, hogy egy gól fog dönteni, amit mi rúgtunk.

Rétes Pál: — Férfiasan kemény, taktikus küzdelemben mindkét csapat tette a dolgát. A szándékos könyöklésért, illetve az utánrúgásért elmaradt kiállítás megmagyarázhatatlan.

Közvetlen riválisaink eredményei:

Vésztői SE – Füzesgyarmati SK 4-1
OH. Rákóczi Vasas SE – Körösladányi MSK 2-3

Tudósítás: Furár Tibor

Forrás: SzarvasiFc.hu

Szakmai egyeztetés sertéstenyésztést érintő kérdésekről

Dr. Guti Gábor előadása

Miért fontos a halak vándorlásának a biztosítása?