in ,

Lezárt ügy: tíz lopás, egy gyanúsított

Közterekről kerékpárokat, házakból különböző dolgokat, háziállatokat lopott egy férfi Szarvason. A rendőrök elfogták, előzetes letartóztatásban van.

Tíz lopás elkövetésével gyanúsítható férfi ellen javasol vádemelést a Szarvasi Rendőrkapitányság. A 30 éves szarvasi F. Lajos az elmúlt fél évben szarvasi közterekről hét kerékpárt lopott el. Emellett 2015 novemberében betört egy lakatlan házba, ahonnan bútorokat, ruhákat és tűzifát vitt el. Két hónappal később, 2016. január 28-án a nyomozás adatai szerint két bűncselekményt is elkövetett. Szarvason, a Kodály Zoltán utcában egy házból két televíziót, edénykészletet és készpénzt, majd szintén Szarvason, egy Martinovics utcai ház udvaráról 50 baromfit lopott el.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei F. Lajost 2016. január 28-án fogták el. A rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amelyet a Szarvasi Járási Ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság 2016. január 31-én elrendelt.

Az eljárás során a rendőrök a lopott dolgok egy részét megtalálták a gyanúsítottnál, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosoknak. A nyomozást a Szarvasi Rendőrkapitányság 2016. május 24-én lezárta és az ügy iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el a Szarvasi Járási Ügyészségre.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. május 25. 14:52

Vélemény, hozzászólás?

Gyermekparadicsom csabacsűdi módra

Dócza Gábor (fehérben) és Nagy Dávid (kékben)

Ezúttal se kaptunk gólt a Mezőhegyestől, ellenben lőttünk hármat