Connect with us

Közérdekű közlemények

A Szarvasi Helyi Közösség elkezdte a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia készítését

A Szarvasi Helyi Közösség (továbbiakban: SZHK, vagy Helyi Közösség) munkacsoport üléseket tartott 2016. június 6. és június 7. napján is. Az SZHK az üléseken elkészítette a TOP-7.1.1-16 kódszámú „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” elnevezésű pályázati felhívás keretében megvalósítani kívánt Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia helyzetelemzését és megtervezte célhierarchiáját. Az SZHK két-két munkacsoport (az infrastruktúra, és az ember és kultúra (szoft) munkacsoport) ülésén összeállította és elemezte a város helyi kulturális szükségleteit és fejlesztési lehetőségeit.

A Helyi Közösség két átfogó célt határozott meg: „a város nemzetiségei megmutatják értékeiket”, valamint „a város befogadóvá tétele” célok a Szarvasra jellemző nemzetiségi sokféleség megjelenését és annak elfogadását, megismerését elérését célozza. A konkrét (specifikus) célok pedig a roma, szlovák és magyar kultúra értékeinek megjelenítése, valamint a befogadás szempontjából a közösségépítés és a nyitottság, az elfogadás, a szolidaritás támogatása lettek Szarvason

A Stratégia fő prioritásainak és a támogatással közvetlenül érintett témáinak, ágazatainak meghatározásakor a Szarvasi Helyi Közösség az eddig beérkezett projekt ötleteket áttekintette.

A további munka során a célok eléréséhez kijelölt intézkedések részleteit (támogatható tevékenységek, támogatási összegek, kiválasztási kritériumok stb.) a további tematikus munkacsoport üléseken pontosítják.

A Szarvasi Helyi Közösség az elkövetkező napokban a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia helyzetelemzését szövegezi, amelyhez az egyes munkacsoport tagok mind a szlovák, mind a roma, mind pedig a magyar kultúra oldaláról összeállítják a Szarvas városára jellemző helyzet leírását.

A Stratégia támogatható tevékenységeinek összeállításához kérjük a Város vállalkozóit, egyesületeit, alapítványait, stb., hogy töltsék ki és küldjék vissza projekt ötleteiket a www.szarvas.hu oldalon található adatlapon. A kitöltött adatlapokat kérjük davidzsofia@szarvas.eu e-mail címre szíveskedjenek visszaküldeni 2016. június 14. napjáig.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű) Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű)

Saját dalokkal lepi meg a közönséget az ART zenekar

Beharangozó

Hirdetés

Archívum

2016. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Connect