Connect with us

Közérdekű közlemények

Pályázati lehetőség tehetséges szarvasi fiatalok továbbtanulásának támogatására

Vége a tanévnek! Hurrá! Az utolsó éves középiskolások már túl vannak az érettségi vizsgákon, eldöntötték, hogy ki hol akar továbbtanulni. Az egyetemre és főiskolára jelentkezők most már izgalommal várják a felvételi ponthatárokat, sok diák további sorsa múlik ezen. Latolgatják, hogy a legjobban tetsző egyetemre bejutnak-e vagy egy másik megjelölt intézményben folytassák tanulmányaikat? Vajon lehetnek-e az államilag támogatott egyetemi, főiskolai keretek tagjai vagy szüleiknek mélyebben kell a zsebbe nyúlni? Családjaik nehéz időszaknak néznek elébe, főleg az első tanévben, amikor még nem rendelkeznek kellő tapasztalattal az egyetemi, főiskolai életről és várhatóan az induló év költségei lesznek a legnagyobbak.

Ebben a helyzetben kívánt nem elhanyagolható segítséget nyújtani a Szarvasért Alapítvány, amikor 2013-ban először hirdette meg a „Tehetséges és nehéz körülmények között élő szarvasi fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása” című jótékonysági programját.

A program célja, hogy anyagilag támogassa azokat a rászoruló szarvasi családokat, akiknek tehetséges gyermeke már egyetemi vagy főiskolai felvételt nyert és szeptemberben megkezdi felsőszintű tanulmányait.

A támogatás összege 200.000 Ft, amely az első tanév költségeihez nyújtott hozzájárulás.

A támogatást pályázat útján nyerhetik el a fiatalok. A pályázatokat meghatározott eljárásrendben, objektív pontozásos rendszerben bírálja el az Alapítvány kuratóriuma, figyelembe véve a rászorultságot és a tehetséget bizonyító dokumentumokat.

A legtöbb pontszámot elért tanulók kaphatják meg a támogatást két részletben. Az elsőt augusztus 31-ig, a másodikat a sikeres első félév befejezése után következő év február 15-ig.

Az összeget támogatási szerződés alapján elszámolási kötelezettséggel folyósítja az Alapítvány.

A támogatás összegét közcélú adományok és a „Bál a víz felett” jótékony célú rendezvény bevételei biztosítják.

A program 2013-ban indult, akkor a rendelkezésre álló összeg két tanuló támogatására adott lehetőséget. A pályázaton Szirony Dóra és Frankó Ákos nyerte el a 200.000 Ft-ot.

2014-ben már nagyobb volt a szarvasi polgárok adományozó szándéka, ekkor hárman kaptak meg a támogatást: Trabach Menta, Gyekiczki Fruzsina és Farkas Vivien Ildikó. 2015-ben ismét a három legtöbb pontot elérő tanuló volt a nyertes. Megyeri Mária, Bódis Bendegúz és Balázs Gergő.

2016-ban az Alapítvány ismét szervezi a jótékony célú adománygyűjtést és készül a „Bál a víz felett 2016” megrendezésére, amely július 15-én lesz a Vízi Színház színpadán.

A bevételek mértékétől függ, hogy ebben az évben hány elsőéves szarvasi egyetemista vagy főiskolai hallgató kaphatja meg a támogatást.
A pályázati kiírás a bált követő héten megjelenik az Alapítvány honlapján (www.szarvasnet.hu) és a helyi sajtóban.

A pályázat benyújtásának feltételei:
1. A pályázatra azok a 18-25 éves Szarvasi önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező államilag finanszírozott alapképzésben, a 2016/2017. tanévben kezdik meg tanulmányaikat.
2. A pályázatban bemutatható tehetségterületek: tudományos tevékenységek, művészeti területek, sporteredmények.
3. A pályázat elbírálásában előnyt jelent a tehetséggondozásban résztvevő szakember ajánlása.
4. A rászorultságot, a család szociális helyzetét, problémáikat, gondjaikat a pályázó tanulóknak kell bemutatni pályázatában.

Továbbra is kérjük a szarvasi polgárokat, hogy adományaikkal segítsék a fenti nemes cél elérését.

A továbbtanuló fiatalokat pedig arra buzdítjuk, hogy figyeljék a pályázati kiírást és készüljenek a pályázatok benyújtására.

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2016. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Connect