Connect with us

Hírek

Közel tíz mozgásformával ismerkedtek a Fitness táborban

Napi 4-5 óra intenzív mozgásban volt része, aki a nyári szünetben a Fitness táborra voksolt. A július 4-8-a között futó turnus kihívásait a legtöbben mosolyogva vállalták, és érdeklődve vetették bele magukat a különböző mozgásformákba. Napközben ugyanis fitball, bosu, kiddance, Wing-Tsun kung fu, sorversenyek, zumba és néptánc váltakoztak, de a négy fal közül kimozdulva lehetőségük adódott úszni és kerékpározni is.

– Délelőtt és délután is beiktatunk rövidebb edzéseket, de közöttük természetesen szusszanunk egy kicsit. Célunk, hogy a gyerekek kipróbáljanak többféle mozgásformát, és megtalálják a számukra legmegfelelőbbet – részletezi Új Sára, az egyik táborvezető a kialakított tematikát.

Szerda délelőtt is ez a kettősség volt érzékelhető. Míg a csoport egyik fele a Margócsy-terem falai között ismerkedett a fitball sokszínű felhasználási formáival, addig a szomszédos helyiségben a kézműveskedésé volt a főszerep. A táborozók gyöngyöt fűztek és színeztek, hogy délután újult erővel vessék bele a Békésszentandrásra induló biciklitúrába.

– Elég jól bírom. Azt látom, hogy a kicsiknek elég fárasztó egy-egy nap, bár bevallom, este már jól esik az alvás. Szerintem fontos, hogy minél többet mozogjunk, mert így maradhatunk egészségesek, és felnőtt korunkban sem hízunk el – állítja a 12 esztendős Szécsi Lola, aki már visszatérő vendége a tábornak.

A strapabíró gyerkőcöket ennek ellenére megizzasztották a 45 perces edzések. Ottjártunkkor a délelőtti óra utolsó percei zajlottak, amikor már a lelassult mozdulatok is erősítették a fizikai megterhelést. Arra a kérdésre pedig, hogy ki fáradt, a csoport felének magasba lendülő keze jelezte, eljött az ideje a pihenésnek.

– Nekem a mozgás az életem. Iskolaidőben heti háromszor járok aerobikra, ilyenkor csak két edzést tartanak. Itt nagyon tetszik, hogy többféle eszközt ki lehet próbálni, és jó a társaság is – mondja Sechna Dorina, aki néhány nap elteltével már otthonosan mozgott a közegben.

A tábor vezetői, Sára és Berta szerint rendkívül fontos, hogy a gyerekek már kicsi koruktól kezdve rendszeresen mozogjanak, a későbbiekben ugyanis rendkívül nehéz ebbe az irányba elmozdítani őket. Szerencsére azt tapasztalják, hogy a 21 táborozónak lételeme az aktív élet, így könnyedén be tudták vezetni őket a különböző mozgásformákba.

A tábort pénteken batyus záró bulival búcsúztatják el, hogy feltöltődve folytathassák augusztus 1-5-e között, a második turnusban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect