Connect with us

Hírek

Ótelek volt a XIX. Aratónap díszvendége

A hétvégén rendezték a XIX. Aratónapot Ezüstszőlőben. Az esemény megnyitójára szombaton reggel került sor az Összetartozás parkban, ahol felsorakoztak a vendéglátók és a baráti települések küldöttségei. Az előző hat évben egy-egy település emlékül hagyott egy emlékoszlopot. Az idei rendezvény díszvendége Ótelek volt. A hagyománynak megfelelően ők is hoztak egy oszlopot “Temes-Bánság földjéről, Ótelekről, hogy hirdesse a magyarság összetartozik és összefog”, mondta a megnyitó moderátora, Lestyán Katalin.

Kozma István, a Magyarul a magyarokért egyesület elnöke képviselte Óteleket. Először is megköszönte, hogy együtt ünnepelhetnek a Kárpát-medence és az anyaország magyarjaival együtt.

Ótelek Szerbia román határánál fekszik. Sok óteleki család a szerbiai Bánát magyar falvaiból származik, valamint a Vajdaságból, mutatta be települését Kozma István. Tavaly meghívást kaptak Magyarcsernyére a kalácssütő fesztiválra, ahol Závoda Ferenccel is találkoztak. Azóta a szarvasiak részt vettek az óteleki szüreten majd a gasztromajálison is, viszonzásul meghívást kaptak az idei Aratónapra, mint díszvendégek.

– Már az első kézfogás során úgy éreztem, hogy ez a találkozás barátsággá fog alakulni – emlékezett vissza. – A bemutatkozás és egy hosszú beszélgetés után meghívást kaptunk a 2015-ös Aratónapra. Akkor egy ötfős delegációval vettek részt az Aratónapon, most a többszörösével.

Nagy delegációval és a barátságot megpecsételendő, egy emlékoszloppal érkeztek, amit felállítottak és dr. Zima János tárogatójátéka kíséretében le is lepleztek. Az ünnepélyes megnyitót postagalambok reptetése zárta.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, aki szinte minden Aratónapon itt van.

A nap további részében a szokásos arató- és főzőverseny mellett színpadi programok sora szórakoztatta a vendégeket, ill. Túri Török Tibor szobrászművész alkotásaiból nyílt kiállítás a közösségi házban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect