Connect with us

Hírek

A Boat-ladozók legyőzték a Mestereket az idei SZIE Regattán

Korábban még soha nem mozgatott meg annyi résztvevőt a Szent István Egyetem nyárindító szarvasi vízi fesztiválja, mint az idén. Az univerzitás karainak hallgatói és dolgozói számára ötödször megrendezett sárkányhajó regatta keretén belül 20 csapat – közte három általános- és középiskolás legénység, akiket külön értékeltek – szelte a Holt-Körös vizét a 200 méter hosszú versenypályán.

Mint az a SZIE Gazdasági-, Agrár- és Egészségtudományi Kara dékáni hivatalának vezetője, dr. Szabó Linda Zsófia tájékoztatójából kiderült, a szombati versenynap során az egységek időfutamok alapján kvalifikálták magukat a legjobb 8 közé, onnan pedig kieséses rendszerre váltott a lebonyolítás. A legeredményesebbnek a fővárosi Ybl Miklós Építéstudományi Kar „Boat-ladozók” fantázianévre keresztelt legénysége bizonyult, amely a döntőben éppen a házigazda SZIE Mesterek csapatát győzte le. A helyieknek vigaszt jelenthetett, hogy a dobogó harmadik fokára is általuk delegált egység léphetett a Regattászokat megtestesítő gárdában.

A rendezvény a sportértékén túl, közelebb hozta egymáshoz az egyetem földrajzilag meglehetősen távol fekvő karait, a mellérendelt nívós kulturális programok pedig barátságok szövődésre is kiváló lehetőséget nyújtottak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect