Connect with us

Békésszentandrás

Békési siker a szentandrási 24 órás shnell sakkversenyen

A békési ifj. Samu Gábor sikerével zárult, a Békésszentandráson rendezett 24 órás schnell sakkverseny, amelyet hetedik alkalommal bonyolított le a helyi Hunyadi Mátyás SE sakk szakosztálya. A villámjáték igen nagy népszerűségnek örvend a sportág hódolói körében, ugyanakkor ilyen non-stop erőpróba talán országos szinten sincsen másik.

Mindez nem véletlen, hiszen a versenyzők komoly szellemi igénybevételnek vannak kitéve, még ha a házigazdák étkezéseket beiktatva, és különböző frissítőkkel igyekeznek is mindenben megkönnyíteni a dolgukat. A nap során 5-5 percnyi gondolkodási idővel 111 partit váltott egymással a 22 tagú mezőny, amelyben a viharsarki klubokból és Szentesről is többen érkeztek. Tíz játszmánként volt 10-15 perces hosszabb pihenő, a vacsorán, az éjszakai ebéden és a reggelin kívül a többi időben nem álltak a sakkórák.

A legmagasabb FIDE-élővel rendelkező, 26 esztendős Samu Gábor bírta legjobban a gyűrődést, aki tulajdonképpen már órákkal a vége előtt győztesnek érezhette magát. Végül 10,5 pontot vert a második Udvari Zalánra és további másfelet Balázs Andrásra, aki a legmesszebbről érkezett a helyszínre.

Végeredmény: 1. ifj. Samu Gábor (Békési TE, 2256) 93,5 pont, 2. Udvari Zalán (Szentesi SSE, 2006) 83, 3. Balázs András (Nyergesújfalu SE, 1878) 81,5, 4. Kunos Zoltán (Orosházi SE, 1985) 81,5, 5. Szász János (Békési TE, 2078) 80, 6. Flack Zoltán (Dévaványa, 1807) 75,5.

Különdíjak. Legjobb szenior: dr. Gosztolya Ferenc (Békési TE) 67,5. Legjobb ifjúsági: Vértes Imre (Békési TE) 63,5. Legjobb békésszentandrásiak: Csipai Levente 62, Révész Norbert 52,5. Legjobb amatőr: Cselei Lajos (Gyomaendrőd) 10,5.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Elkezdődött a jégkorongidény

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szajkó és Fokos együtt a színpadon

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect