Connect with us

Hírek

Jancsi és Juliska táncban

A Cervinus Fesztivál keddi napján, napos időben láthatták a VGS Táncszínház Grimm Jancsi és Juliska történetét a nézők. A TáncMesében a játékosságra, és a humorra koncentrált a koreográfus-rendező Vass Sándor Gergely. A mese kezdetén Jancsi és Juliska erdei útját láthattuk, ami nem volt mentes a gyerekek körében szokásos ugratástól, civódástól. Az eltévedt gyerekek és a megtalált mézeskalács házikó, majd a boszorkány jelenetei mind-mind lehetőséget adott a humoros, játékos megoldásokra. A boszorkány fekete cicája is a gyerekek mellé állt, segítette őket. Ötletes megoldás volt a tűz megjelenítése egy táncos által. A látványos díszleteket Szabó Csaba, a jelmezeket Szaniszló Tímea tervezte.

A TáncMese közben a fiatal nézők klasszikusokat hallhattak: Mozart, Sztravinszkij, Beethoven, Debussy, Rachmaninoff, Csajkovszkij, legismertebb műveinek legszebb dallamaival ismerkedhettek, ami csak erősítette az előadás értékét.

A lelkes táncosok: Annus Beáta, Vass Márta, Hankó György és Vass Sándor Gergely.

A Cervinus Teátrum figyel arra, hogy a gyermekek igényes előadásokat lássanak, hogy ne csak szöveges, hanem táncelőadásokat is nézzenek, sőt a zene szépségét is megismertessék velük. Ezekre már az elmúlt évadokban is gondot fordítottak.

A fotókat Babák Botond készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Nyolc érmet hoztak el a szarvasi karatésok Szekszárdról

Hírek

Dr. Lipcsei Imre dékán Dr. Lipcsei Imre dékán

Konferenciával vette kezdetét a lengyel-magyar kapcsolatot erősítő programsorozat

Hírek

Szentandrás aranya: Szomszédvári rangadón dőlt el a megyei elsőség

Békésszentandrás

Egy pár szóban egy csepp vízről

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect