Connect with us

Hírek

Tisztességből jeles

Hétfőn este a szombati Legénybúcsú című musical előadását kellett volna látnia a közönségnek, ami teltházas előadás volt (lett volna). Ehelyett kiállt a színpadra Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója, dr. Dósa Zsuzsa, a színház művészeti igazgatója és Vizeli Csaba, a Magyarock Dalszínház igazgatója, majd közölték a nézőkkel, hogy Miller Zoltán és Mészáros Árpád Zsolt forgat, ezért nem tudnak tizenegy óra előtt Szarvasra érni – ugyanis a forgatásnál nem veszik figyelembe a színész más irányú elfoglaltságát –, ezért a jegyeket visszaváltják. A többi szereplő azonban vállalja szerepét és eléneklik dalaikat, ezzel is ízelítőt kaphat a közönség az előadásból. A nézők nagyon meghökkentek – egyetlen hangos szó sem hallatszott. A színészek a forgatókönyv szerint adták elő azokat a dalokat, amelyeket számukra írt az este zeneszerzője Másik Lehel, aki egy öttagú zenekar élén, billentyűs hangszerén játszotta végig a dalokat.

Tisztességből jeles a vezetőknek, mert kiállni és farkasszemet nézni ezer emberrel a legnehezebb feladat, különösen akkor, ha tudjuk, hogy a Cervinus Teátrum mindig igényes előadásokat hoz Szarvasra, és tudhatjuk azt is, hogy mindig pontosak, precízek. A Magyarock Dalszínház igazgatója sem volt könnyű helyzetben, mert játszani jöttek Szarvasra, a Vízi Színházba. Ezért mindhárman tisztességből jelest érdemelnek.

Ugyanezt a jelest, csillaggal érdemlik a művészek, akik mindezek ellenére kiálltak a színpadra, és becsületesen teljesítettek. Szűcs József, Götz Attila, Szakács Péter, Barabás Kiss Zoltán, Geredesits Ferenc, Kuczmann Ágnes, Tihanyi Dániel, Végh Edina és a hattagú zenekar a Magyarock Musical Band, – Másik Lehel (billentyű), Egri Zoltán (gitár), Ollé Iván (basszusgitár), Horváth Ákos (dob), Medveczky Szabolcs (billentyű), Stencli Tamás (szaxofon). Nem rajtuk múlt, és biztosan nem lehetett könnyű számukra sem közönség elé állni, ennek ellenére megtették.

A közönség is jelest érdemel, mert csendben vették tudomásul a tényeket. Igaz, a taps mérsékelt volt, pedig nem a Szarvasra érkezett művészeken múlt az előadás, ők ugyanis mindent megtettek érte, és azért is, hogy a közönség ne hagyja el keserűen a nézőteret.

Remélem, mindezek ellenére látjuk még a Magyarock Dalszínház előadásait Szarvason!

P.S.

A rossz hír után két köszöntő hangzott el. Egy fiatalember szombaton, a Fahídon kérte meg szíve hölgye kezét. A másik pár a 60. házassági évfordulóját szintén szombaton ünneplő Faragó György és kedves felesége. Mind a két párt virágcsokorral, és egy-egy üveg itallal köszöntötte dr. Dósa Zsuzsa és Csasztvan András.

A fotókat Babák Bence készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kiváló szarvasi kezdés a szegedi vébén: Dombvári úton a döntőbe, Kós már bent

Sport

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect