Connect with us

Hírek

Beköltöztek a családok Siratóba

Kísérleti jelleggel az eddigi egy napos rendezvényt három naposra bővítette a Siratói Idősek Klubja. Július közepén az unokákat és dédiket is szívesen látták az épület falai között, akiket nemcsak játszani hívták, hanem házias ételekkel is megvendégelték.

– Azt szerettük volna, hogy ne csak az időseink, hanem az egész család otthonosan érezze magát nálunk. Több gyerekjátékot szereztünk be: lehetett buborékot fújni, sógyurmából apró figurákat készíteni, arcot festeni és kismedencében fürdeni is. A nagyszülők közben benn szorgoskodtak, sütöttek-főztek, igyekeztek mindenkinek a kedvére tenni – tart rövid élménybeszámolót Jónásné Krajcsovicz Ágnes klubvezető.

A tűzhely körül kivételesen nemcsak a hölgyek sürgölődtek. Az egyik nap pl. derelye volt a menü, amihez az erősebbik nem tagjai közül hárman is nekiveselkedtek. A legjobb szándék és a folyamatos instrukciók ellenére is ragadós tészta és ki-kibuggyanó töltelék lett a végeredmény, míg végül közös erővel sikerült megmenteni az ebédrevalót.

– Lehetne ilyen családi napot többször is rendezni – vonja le a gyors következtetést Kondacs Jani bácsi, aki rendszeresen látogatja a klubot. Öröm volt itt látni a sok gyerekeket, akik kinn szaladgáltak az udvaron. A derelye nem egészen úgy sikerült, ahogy szerettük volna, mert egy kicsit lágy lett a tésztája, és nem fértünk oda annyian az asztalhoz. De annyi baj legyen, lényeg, hogy elfogyott – teszi hozzá csintalanul.

Jutka néni menyét, Hajnit és másfél éves dédunokáját invitálta a családi napokra. Az első nap még csak a kíváncsiság hozta el a vendégeket, de annyira jól érezték magukat, hogy másnap is visszatértek.

– Nagyon szeretek idejárni, mert szerintem egy kis kikapcsolódásra mindenkinek szüksége van. Itt lakom nem messze, Bezinában. Van egy kis kertem, ami elegendő munkát ad, de ha átjövök ide, mindig jókat beszélgetek – mondja a 82 éves, életvidám klubtag.

A szervezők maguk sem hitték, hogy ennyire népszerű lesz a kezdeményezés. Az érdeklődés még az utolsó napra sem lankadt, bár az állandó nyüzsgés és a dolgos délelőttök már éreztették hatásukat. Levezetésként a negyedik napon sárgadinnyebefőttet és szilvalekvárt főzött a kemény mag, ami remélhetőleg a hűvösebb hónapokban is kitart.

A klubvezető ígéri, ezzel még nem ér véget a nyár. Névnapoznak, szalonnát sütnek, befőznek még az elkövetkező hetekben, a legmelegebb évszakot pedig egy nyárzáró bulival zárják.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect