Connect with us

Hírek

Kajak-kenu vb: Homonnai Luca K1-500-on holtversenyben behúzta harmadik aranyát

Homonnai Luca (jobbról)
Homonnai Luca (jobbról)

Homonnai Luca hatalmas versenyben megszerezte harmadik aranyát. Nem rajtolt rosszul, de az orosz Anoshkina fél hajóval elment, majd 300-nál ukrán Kuklinovska is. 150-nel a vége előtt csak a harmadikként evezett. Ekkor új lendületet vett, és rá is előzött az addig vezető oroszra, de – véleményem szerint – hamar rúgta be a hajót, és Anoshkina beérte. A közvetítésen keresztül Lucán csak a fáradtság és a végtelen szomorúság látszott. Úgy nézett ki, elkönyvelte, hogy megverte az orosz.

Ekkor igazi bohózat kezdődött, amiben csak egy volt biztos, hogy a dobogón ugyanazok állnak majd, mint a K1-200-én. A magyar és az orosz lány ideje tizenkétszer változott, ill. hétszer cseréltek helyet csak amíg a kamera az eredményjelzőt mutatta. Aztán valószínűleg az egyetlen elfogadható döntést hozta a versenybíróság, időazonossággal megosztott első hely, ami sokadik visszanézésre is teljesen reálisnak tűnik.

Ahogy a bőbeszédűbb orosz nyelvű szpíker az eredményhirdetésen mondta, egyedülálló volt az eseményen, hogy két aranyérmet adjanak ki. Harmadik aranyát Vaskuti István az ICF első alelnöke adta át Lucának. A közös fotózáson szép gesztust tett Doxy tanítványa azzal, hogy az ukrán lányt megkérte, hogy álljon kettejük közé.

Bátor György edző eddigi edzői pályafutásának talán legnagyobb hétvégéje volt ez. Neveltjei szorosan az olimpikonok sarkában. Négy év múlva talán Dombvári Bence mellett ott lesznek a következőn. De nem csak Doxy nagy hétvégéje volt ez, hanem a szarvasi kajak-kenu sporté is, mert Nyerges Attila növendékei is korosztályuk élvonalában eveznek, ahogy azt a hétvégi magyar bajnokságon szerzett eredményeik is bizonyítják.

Ha a harmadik hír ezen a hétvégén az lett volna, hogy Dombvári Bence a repülőn ül Rió felé, akkor nyugodt szívvel kijelenthetnénk, hogy ez a szarvasi kajak-kenu legsikeresebb időszaka. Így viszont a jó hír, hogy innen csak felfelé van. Ettől kezdve mindenki figyel az italára, hogy esélyt se adjanak arra, hogy szarházi személyek pillanatnyi személyes érdekei döntsenek el fiatal sorsokat, és akkor Szarvasnak lesz egy csomó világ- és olimpiai bajnoka, igaz, nem biztos, hogy mind magyar színekben.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect