Connect with us

Békésszentandrás

Dankó: Az M44-es ügyében nincs változás

A múlt héten a közösségi médiában felröppent a hír, hogy a Kormány elodázta az M44-es megvalósítását. Bár a kedélyek megnyugodtak, a véletlen úgy hozta, hogy egy hétvégi rendezvényen találkoztunk körzetünk országgyűlési képviselőjével, Dankó Bélával, gondoltuk, ki ha ő nem tudja megmondani, mi is van az M44-essel.

– Az M44-es ügyében nincs változás. Az útfejlesztésekkel kapcsolatban valóban van. A Kormány az 1422/2016-os kormányhatározata tartalmazza ezeket a változtatásokat, de ugyanebben a kormányhatározatban megerősítésre került a már korábban is kihirdetett M44-es megépítése. Akik azt kezdték el hirdetni, hogy nem fog megépülni, vagy félreértették ezt a kormányhatározatot, vagy némi rosszindulat dolgozott bennük, és próbálták direkt félreértelmezni. A kormányhatározat 3. pontja rögzíti, hogy az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemét-Nagykőrös–Békéscsaba között megvalósul, illetve egy következő pontban, az ötösben jelzi azt is, hogy a harmadikban felsorolt útfejlesztésekre a Kormány a költségvetési forrásból kötelezettséget vállal. Ez azt jelenti, amit eddig is, hogy az M44-es megépül.

A kivitelezésre a közbeszerzés elindult. Amint lezajlik az eljárás és megvan a kivitelező, vélhetően azonnal elindul a kivitelezés maga, mondta Dankó Béla.

A Kondoros-Tiszakürt szakaszon áll az előkészítettség állapota olyan szinten áll, hogy kiírásra kerülhetett a kivitelező kiválasztására vonatkozó pályázat. Ennek az építése meg is kezdődhet el a közeljövőben, Dankó Béla reményei szerint még ebben az évben. A szándék az, hogy 2018 végéig befejeződjön a középső szakasz építése.

A másik két szakasz előkészítésénél még vannak hiányosságok, de a miniszterelnök kérésére felgyorsult ezeknek az előkészítése is. Ezek elkészültének a dátuma 2020-2021 lehet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bronzérmes ifik

Hírek

Művészetek színes kavalkádja a Gyakorlóiskolában

Hírek

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Hirdetés

Archívum

2016. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect