Connect with us

Hírek

Betyárvilág Szarvason a Rackajammel

Szombaton este a Vízi Színház színpadán Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Nemzeti Színház előadásában láthatta a közönség a Betyárjáték című „koncert-film-színház” megjelölésű produkciót Szomjas György (Kossuth-díjas filmrendező) rendezésében. Az előadás a Nemzeti Színház és a Híd Média Kft. közös produkciója.

Az előadás producere Jantyik Csaba Vidnyánszky Attila meghívására szervezte meg az előadást, amelyben a Rackajam is kiegészült tehetséges zenészekkel, rajtuk kívül nagyszámú táncos állt színpadra, valamint Olt Tamás színművész, aki a történetet mesélte. Az előadás alatt szövegkönyv szerint ment a betyárokat bemutató történet, újságcikkek, történetek alapján a színművész előadásában. A szöveges részek között a zenekar játszotta a saját népzenét, rockot, jazzt ötvöző zenéjét, ami egyedi, máshoz nem hasonlítható, de mindenképpen hatással van a közönségre. Ferenczi György harmonika játéka magával ragadó. A zenekari számok közben gyakran néptáncosok érkeztek a színpadra és fergeteges előadással mutatták be táncaikat. Életérzést vittek a színpadra. De néha a zenekar háta mögötti fehér „függöny” mögött mutattak be árnyjátékot a táncosok, ami egyedivé tette az előadást. És volt, amikor a zenekar játéka alatt a „függönyre” filmrészleteket vetítettek, természetesen a betyárok életét bemutatandó részleteket. Ezek miatt volt kicsit koncert, kicsit film, kicsit színház, de mindenképpen lelket melegítő előadás. Mind a zenészek, mind a táncosok, és a közreműködő színész is olyan magas színvonalon adtak elő, amely csak nagyon profi művészeknek sikerülhet.

A zenészek: Apáti Ádám, Bizják Gábor, Ferenczi György, Jankó Miklós, Pintér Zsolt a Raczkajam, és akik kiegészítették a zenekart Mesics György, Kerékgyártó Gergely, Neumayer György, Bimbó Csaba.

A táncosok nem együtteshez tartoznak, közös pontjuk az, hogy mindannyian voltak hivatásos táncosok, ma mindannyian oktatnak. A legidősebb táncos, aki szombaton este színpadra lépett 61 éves volt – tudtam meg az információkat a táncosokról Csasztvan Andrástól. Akik táncoltak: Kovács Norbert „Cimbi”, Balla Zoltán, Besenyő Gábor, Farkas László, Fundák Kristóf, Hahn-Kakas István, Ihász László, Kádár Ignác, Kaszai Lili, Linczenbold Maximilián, Lőrincz Hortenzia, Molnár Anna, Sík Réka, Szabó Rubinka, Szabó Szilárd, Szűcs Gábor, Végső Miklós. A koreográfus Kovács Norbert „Cimbi” volt.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Soha nem látott siker a szarvasi birkózás történetében

Hírek

Lengyel Béla altábornagy tiszteletére emléktáblát avattak szülőházán

Hírek

Kuli István (jobbról) Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Hírek

Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva) Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva)

Harminchatórás maratonnal rázta fel az országot Dobrev Klára

Hírek

Hirdetés

Archívum

2016. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect