Connect with us

Hírek

Betyárvilág Szarvason a Rackajammel

Szombaton este a Vízi Színház színpadán Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Nemzeti Színház előadásában láthatta a közönség a Betyárjáték című „koncert-film-színház” megjelölésű produkciót Szomjas György (Kossuth-díjas filmrendező) rendezésében. Az előadás a Nemzeti Színház és a Híd Média Kft. közös produkciója.

Az előadás producere Jantyik Csaba Vidnyánszky Attila meghívására szervezte meg az előadást, amelyben a Rackajam is kiegészült tehetséges zenészekkel, rajtuk kívül nagyszámú táncos állt színpadra, valamint Olt Tamás színművész, aki a történetet mesélte. Az előadás alatt szövegkönyv szerint ment a betyárokat bemutató történet, újságcikkek, történetek alapján a színművész előadásában. A szöveges részek között a zenekar játszotta a saját népzenét, rockot, jazzt ötvöző zenéjét, ami egyedi, máshoz nem hasonlítható, de mindenképpen hatással van a közönségre. Ferenczi György harmonika játéka magával ragadó. A zenekari számok közben gyakran néptáncosok érkeztek a színpadra és fergeteges előadással mutatták be táncaikat. Életérzést vittek a színpadra. De néha a zenekar háta mögötti fehér „függöny” mögött mutattak be árnyjátékot a táncosok, ami egyedivé tette az előadást. És volt, amikor a zenekar játéka alatt a „függönyre” filmrészleteket vetítettek, természetesen a betyárok életét bemutatandó részleteket. Ezek miatt volt kicsit koncert, kicsit film, kicsit színház, de mindenképpen lelket melegítő előadás. Mind a zenészek, mind a táncosok, és a közreműködő színész is olyan magas színvonalon adtak elő, amely csak nagyon profi művészeknek sikerülhet.

A zenészek: Apáti Ádám, Bizják Gábor, Ferenczi György, Jankó Miklós, Pintér Zsolt a Raczkajam, és akik kiegészítették a zenekart Mesics György, Kerékgyártó Gergely, Neumayer György, Bimbó Csaba.

A táncosok nem együtteshez tartoznak, közös pontjuk az, hogy mindannyian voltak hivatásos táncosok, ma mindannyian oktatnak. A legidősebb táncos, aki szombaton este színpadra lépett 61 éves volt – tudtam meg az információkat a táncosokról Csasztvan Andrástól. Akik táncoltak: Kovács Norbert „Cimbi”, Balla Zoltán, Besenyő Gábor, Farkas László, Fundák Kristóf, Hahn-Kakas István, Ihász László, Kádár Ignác, Kaszai Lili, Linczenbold Maximilián, Lőrincz Hortenzia, Molnár Anna, Sík Réka, Szabó Rubinka, Szabó Szilárd, Szűcs Gábor, Végső Miklós. A koreográfus Kovács Norbert „Cimbi” volt.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2016. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect