Connect with us

Hírek

Megérkeztek a gólyák a Vajdába

A 2016/17-es tanévet 92 új diák kezdi meg a Vajdában.

– Új iskola, új társak, új tanárok, új szokások, hogyan tudok ennek a sok kihívásnak megfelelni?- Teheti fel magának a kérdést minden 9-es.

2016.08.29-31. között megrendezett gólyatábor, ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni. A nagy létszám miatt mindhárom napon forgószínpad szerűen folytak a programok.

Az első napon az osztályok megismerkedhettek az intézmény történetével, az iskola névadójával, s egy kvíz feladat kapcsán felfedezhették az épület legrejtettebb zugait is. Kis tájékoztatást kaptak a kőzetgyűjteményünk jelenlegi állapotáról, az azzal kapcsolatos jövőbeli teendőkről.

Az újtemplomi látogatás során bepillantást nyerhettek nemcsak a templom építésének történetébe, de a városéba is. A toronyból pedig megcsodálhatták a kilátást. A templomkertben puzzle-darabkákat kerestek, majd két képet raktak ki belőlük.

Minden helyszínen néhány kérdésre is válaszolni kellett, és ezeket összesítve a 3. nap végén a helyes válaszok alapján az osztályok díjazásban részesültek. Délután az osztálytermekben játékosan ismerkedtek egymással a különböző településekről érkező diákok.

Kedden sportnapon vehettek részt a gólyák. A csodálatosan szép időben lehetőségük nyílt a Körös partján kenuzásra, fürdésre, röplabdázásra, focira és számháborúzásra. Itt vegyes csapatokba rendeződve lehetőségük nyílt a többi osztály tanulóival is ismerkedni.

A harmadik napon csapatépítő játékokra, énektanulásra, és a végzős évfolyam által összeállított és levezényelt ügyességi játékokra került sor az önkormányzati üdülőben.

Mindhárom nap nagyon vidám hangulatban telt, s így az első tanítási napon már jó ismerősként köszönthetik egymást a tanulók.

Kitajkáné Szántai Mária

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Podani Milán, Szenes János és Dancsó Tibor (Fotó: Szabó Emőke) Podani Milán, Szenes János és Dancsó Tibor (Fotó: Szabó Emőke)

Podani Milán – a szerény motorakrobata

Sport

Frankó Dániel Frankó Dániel

Frankó Dániel a diák küzdősportok világjátékán

Sport

Világítok, mert fény vagyok, és mert fény vagyok, világítok…

Oktatás

Baráth Nóra (Fotó: Hegedűs Éva) Baráth Nóra (Fotó: Hegedűs Éva)

A mögöttest és a titkot láttatják Baráth Nóra képei

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect