Connect with us

Hírek

Csökkentek a térítési díjak a művészetoktatásban

Fekete-fehér ruhába öltözött, türelmesen ücsörgő kisdiákok jelezték, hogy a tanév nemcsak az általános és középiskolában, hanem a művészetoktatásban is visszavonhatatlanul elkezdődött. Szeptember 7-én Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola várta a régi és új növendékeket a Cervinus Teátrum falai közé.

Csasztvan Angyalka bevezető gondolataiban a művészet jelentőségére hívta fel a figyelmet. Brachna Irén igazgatónő kiemelte, rendkívül fontos a test ápolása, mindazonáltal legalább időt és hangsúlyt kell szentelni a léleknek is. Külön köszöntötte az intézmény legifjabb diákjait, és eredményes munkát kívánt nekik az elkövetkező tanévre. Kérte a tanulókat, hogy az iskolai követelmények mellett igyekezzenek elég időt szentelni a választott tanszakra is, különösen, mert ezek az ismeretek egyben feltöltődést és kikapcsolódást is jelentenek.

Mint elmondta, a tanév a megszokott menetrend szerint zajlik. Növendékhangversenyek, kakaókoncertek, néptáncbemutatók, játszóházak, avatóünnepség színesítik a hónapokat, és a Kodály-évfordulóra is megemlékeznek. Emellett több megyei és országos versenyen is megmérettetik magukat, ill. az országos drámai színjáték tanulmányi verseny helyszínét is biztosítják.

– Néhány tanszak élén csere történt – tájékoztat a személyi változásokról. A gordonkát és két zongoristát Körösparti Ágnes tanárnő veszi át, aki visszajött hozzánk tanítani. Hankó Tamás néptánctanár távozásából adódóan pedig új pedagógus köszönthetünk. Az meghirdetett állásra két pályázat érkezett, mindkettő ugyanazzal a végzettséggel. Végül a helyrajzi viszonyok döntöttek, mivel szerettük volna egy helyi illetőségűt. Így esett a választásunk ifjabb Csasztvan Andrásra.

Örvendetes hírként említette, hogy jelentősen csökkentek a térítési díjak is az előző tanévhez képest. Emellett megmaradtak azok a kedvezmények, amiket már korábban is igénybe lehetett venni. A jövedelmi viszonyok alapján pl. akár az is előfordulhat, hogy a gyermek mindössze a térítési díj 10%-át köteles befizetni. Minden tanszaknál érzékelhető a változás, néhány esetben azonban különösen drasztikus. A drámatagozatosak ugyanis idén kevesebb, mint feleannyiért tanulhatnak egy féléven keresztül.

Az ünnepség végén Magyar Jázmin hangjával kápráztatta el a hallgatóságot, akit még az olykor megszűnő mikrofonhang sem tudott zavarba hozni. Ezt követően az újult lendülettel felvértezett diákság megkereste a tantermét, ahol hosszas egyeztetés kezdődött az órarendbeosztásról.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Schubert Henriett és Babák Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva) Schubert Henriett és Babák Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Zoltán: Elérkeztünk oda, hogy át kell gondolnunk, merre tovább

Politika

290-es csatornán a Körös TV a Telekom IPTV szolgáltatásában

Kiemelt

Megújult épületben fogadja az ügyfeleket a Szarvasi Járási Hivatal

Szarvas

Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán) Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán)

Cherchez la femme! – Elmira – Dósa Zsuzsa

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect