Connect with us

Hírek

Szilvanap zárás: Vasárnap minden árnyék elfogyott

Aradszky László
Aradszky László

Az idén a természet igyekezett visszaadni mindazt, amit az elmúlt években esetlegesen elvett a Szilvanapok látogatóitól. Sikerült. A vasárnapi levezetőnapon a nyári kánikulákat idéző melegben mindenki az árnyékot kereste a nagyszínpad előtt, ahol olyan előadók léptek a deszkákra, mint Szalonna és Bandája, vagy Aradszky László. A fesztiválsátorban Derzsi Györggyel együtt az operett világába tehettek kirándulást a műfaj szeretői.

A délelőtt a szilvás sütik viadalával kezdődött. A Templomtéren felállított asztalokon számtalan házi készítésű finomság várta a nevezőket, akik túlestek az előzetes minősítőn. Közülük három-három került díjazásra a Sárkány Mihály cukrászmester, Urbán Ildikó cukrászmester és Erdős Hanna olimpiai és világbajnok mestercukrász alkotta zsűri által.
Hagyományőrző sütijével Paljak Andrea, modern kategóriában Tóth Pál, a Szeparé szakácsa, valamint az egészségmegőrző szilvás finomságával kolléganőnk, Hegedűs Éva vihette haza az elsőknek járó oklevelet, de erről egy külön cikkben bővebben beszámolunk.

Hat éve 2011-ben döntöttek úgy a város vezetői, ill. a szervezők, hogy az Evangélikus Ótemplom köré költöztetik a programsorozatot. Ennek köszönhetően a Szarvasi Szilvanapok szerves része lett a termésáldás. Ekkor hozta meg az evangélikus gyülekezet vezetése, hogy “a szentháromság ünnepét követő tizenötödik vasárnap helyett mindig a Szilvanapok idején tartják a terménybetakarítási hálaadó istentiszteletet”, árulta el a rendhagyó időpont történetét Lázár Zsolt esperes, aki a magvetés és az Istennek való hálaadás fontosságára hívta fel a figyelmet igehirdetésében.

Az idén a Keuruuból érkezett küldöttég két törzsgárdistája, Olli Haapanen és Esko Soini mellett Szarvasra érkezett evangélikus lelkészük, Ossi Poikonen is, aki gitárjátékával és énekéve járult hozzá a termésáldó istentisztelet ünnepélyességéhez.

Ahogy a háromnapos programsorozatot a rézfúvósokkal nyitották, a zárás is ekként történt. Pénteken a Városi Fúvószenekar vezette a tömeget a megnyitó helyszínére, vasárnap a Szarvasi Rezes Banda búcsúztatta egy évre a szarvasi szilva ünnepét.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán) Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán)

Furár mesterhármasa is kevés volt a pontmentéshez

Hírek

Szemenyei Csaba és Teremi Samu Szemenyei Csaba és Teremi Samu

Teremi Samu első helyezett lett a megyei számtech versenyen

Hírek

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect