Connect with us

Békésszentandrás

Rövid megbeszélésen az országgyűlési szezon nyitónapján a környékbeli polgármesterek

Az Országgyűlés nyitónapjára egy rövid megbeszélés erejéig az Országházba invitálta Dankó Béla a választókerület polgármestereit. A téma a közelgő népszavazásra való felkészülés volt. Országgyűlési képviselőnk, ill. a települések vezetői már túl vannak több egyeztetésen. Az utolsó találkozót Orbán Viktor napirend előtti beszéde elé időzítették, így a polgármesterek meghallgathatták a miniszterelnököt is.

– A korábbi személyes egyeztetések alapján, amit a választókerület polgármestereivel folytattam, egyetértettünk abban mindegyik polgármesterrel, hogy ez nemzeti ügy, aminek mentén mindannyiunknak fel kell sorakozni ahhoz, hogy egy eredményes népszavazással tudjuk segíteni a magyar kormányt abban, hogy a magyar emberek érdekeit képviselje, és úgy döntöttünk, hogy itt, amikor az első parlamenti nap van, tartunk erről egy egyeztetést. Megbeszéljük azt, hogy ki mivel tud hozzájárulni ahhoz, hogy a településükön az embereket meg tudjuk mozgatni, és összességében egy sikeres népszavazás legyen – mondta Dankó Béla.

Annak ellenére, hogy a polgármesterekkel időközben szoktak találkozni, minden évben igyekszik legalább egy olyan rendezvényt szervezni a választókerület polgármestereinek, ahol együtt vannak.

– Minden évbe legalább egyszer mindet szeretném együtt látni, egyfajta csapatépítés jelleggel. A térségért közösen könnyebb dolgozni, hogyha együtt gondolkodunk, ismerik egymást a polgármesterek, nem csak átadásokon találkoznak egy-egy percre, hanem beszélgetni is tudnak – jelentette ki választókörzetünk képviselője.

Közvetlen környékünkről ott volt Babák Mihály Szarvas, Molnár József Csabacsűd, Toldi Balázs Gyomaendrőd, Brlás János Kardos, Szakács Jánosné Örménykút polgármestere, valamint Fabó István, Békésszentandrás alpolgármestere. Részt vett a látogatáson, Kláricz János Bucsa, Csordás László, Kertészsziget, Kovács Mária Ecsegfalva, Valánszki Róbert Dévaványa, Kardos Károly Körösladány, Lipcsei Zoltán Köröstarcsa, Hegedűs Roland Hunya, Siklósi István Mezőberény, Balog Imréné Kamut, és Izsó Gábor Békés polgármestere.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán) Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Csabacsűd

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect