Csatlakozz hozzánk

Feliratkozás

Hírek

Szépészeti kihívások a Székelyben

A szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola Szépészet ágazatában minden tanévben van szakmai bemutató. A mostani, ami egyben interaktív fodrász továbbképzés is volt, tematikájában nem csak a divat legújabb trendjeire fókuszált. A témák közt szerepelt a legkorszerűbb pigment termékcsalád bemutatása és a keratinkezelés, hajfeltöltés.

A négy órás programot Viola Dóra vezette, aki az Alfaparf professzionális fodrászati márka hazai szakmai vezetője, oktató- és bemutatófodrásza, a Hair-Line Oktatóstúdió szakmai vezetője, kinek precizitását németországi neveltetése, stílusát, szakmai tudását pedig az egyévnyi Los Angelesben töltött időszak világlátása bővítette.

A bemutatón a Szépészet ágazat 48 diákja nagy érdeklődéssel figyelte a legfrissebb fodrászati eljárásokat, amelyek hangsúlyozottan a „hajbarát” megoldásokat helyezik előtérbe.  Sajnos a divat diktálta trendek gyakran felülírják a káros következményeket. Viola Dóra viszont kiemelte, hogy a jövő szakembere előrelátó szolgáltatásával figyelembe veszi az egészséges hajszerkezet megőrzését, ezért mutatott be olyan szakmai módszereket, eljárásokat, amelyekkel lehetőség nyílik a haj-, fejbőrkárosodások megelőzésére, illetve azok kezelésére. A hajgyógyászat, a kapcsolódó kozmetikumok laborkutatási területei is szóba kerültek. Ehhez komoly szakmai tudásra, biológiai és kémiai ismeretekre van szükség.

A szakmai bemutatóra 17 aktív fodrász is kíváncsi volt. „A sok munkával megszerzett tapasztalat, rutin mellé ezen a pályán kell időt szánni a megújulásra, az új technológiák megismerésére”- mondták.

Ezzel a rendezvénnyel az iskolánk azt szándékozott kiemelni, hogy a fodrászat szakmai lehetőségei egyre bővülnek. A XXI. században olyan szakemberekre van szükség, akik a szakmai szolgáltatás alapjaira magasabb szintű tudással szakmaközi területeken is helyt tudnak állnak.

Bakulya Anna

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi Polgármesteri Hivatal (Fotó: Babák Zoltán)

Hirdetmény a téli rezsicsökkentési támogatásról

Közérdekű közlemények

Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán) Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Polák Ferenc karakterszerepben is jól érzi magát

Cervinus Teátrum

Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László) Szenes János és Lázár Zsolt esperes (Fotó: Tatai László)

Hó, hideg és fagyos szél

Hírek

Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán) Kalán Gergely a labdával (Fotó: Babák Zoltán)

Két jó csapat találkozóján a döntőben maradtak alul U-11-eseink

Hírek

Hirdetés

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!