Connect with us

Hírek

Kis nebulóink nagy küzdelme

Ragyogó napsütés, remek hangulat, több, mint 100 versenyző- így rajtolt az I. Szarvasi Nebuló Kupa Sárkányhajó Verseny.

Bátor legénységek kavarták fel a Körös vizét 2016. szeptember 23- án az egyre nagyobb egyesületi taglétszámmal bíró és nemzetközi versenyeken is szép sikereket elérő szarvasi Körös Dragon SE által megrendezett versenyen. A megmérettetés előtt minden nevező csapat gyakorlási lehetőséget kapott, kipróbálhatták a hajóba szállást, a lapátfogást, az együtt evezés szépségeit. A kupán nebuló-középiskolás, és kisdiák-általános iskolás kategóriában csaptak össze a legénységek.

A sportágra jellemző indítási vezényszavak után 200 méteres távot kellett teljesíteniük a vegyes összeállítású, fiúkból és lányokból álló csapatoknak, akik nem csupán egymással mérkőztek meg, hanem az idővel is. Nagy küzdelmek után Kisdiák kategóriában iskolánk 7. évfolyamos legénysége harmadikként, 8. évfolyamos legénysége másodikként zárta a napot.

A szervezők a verseny hangulatát tovább fokozták, hisz a sportágban igazi különlegességgel bíró versenyszámmal, a váltóversennyel zárták a kupát. Ebben a számban az egy csapatból kiállított legénységek két egymással szemben lévő hajóban ülnek. Az első hajó miután megtette a 200 métert, egy váltóbotot ad át a szemben álló hajó kormányosának, akik ekkor kezdhetnek a táv megtételéhez. Ez a szám versenyen kívül zajlott, mégis nagy élményt nyújtott a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt.

A szervezők célja a programmal, hogy a gyerekek már általános iskolás korban testközelből megismerkedhessenek a sportág szépségeivel, s a benne rejlő sikerekkel.

Városunk sárkányhajósai gondolnak még a diákokra a tanév során, hiszen a téli, medencés és a tavaszi sárkányhajó versenyükre is nagy szeretettel várják a nebulókat!

Kriska Zsuzsa pedagógus

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva) Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva)

Elmentek a tatárok, és bejöttek a barbárok

Hírek

Hét szarvasi lány még soha nem indult egyszerre az országos döntőn

Hírek

Dr. Lipcsei Imre Dr. Lipcsei Imre

Húsvét üzenete: A legmélyebbről is fel lehet emelkedni

Hírek

Mezőkovácsházán hátrányból jutottunk a legjobb 4 közé

Hírek

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect