Connect with us

Subscribe

Hírek

Középpontban: Megnyílt a család- és nővédelmi témájú I. Szarvasi Szabadegyetem

Wass Albert “együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” gondolatát választotta mottójául a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság országos vezetése és a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának szarvasi tagozata, hogy Középpont címmel megrendezze I. Szarvasi Szabadegyetemet. Igen, rögtön az elsőt, mert a megnyitón felszólalók egyértelművé tették, komolyan gondolják, hogy itt most hagyományt teremtenek.

Kozma Réka “Magyarország, az én hazám” című éneke után elsőként dr. Kiss-Rigó László, Szeged Csanádi egyházmegye megyéspüspöke, köszöntőjében azt kívánta, hogy a kétnapos tanácskozás szolgálja az egyén, a társadalom, az egész nemzet egészségét.

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntőjét Bábiné Szottfried Gabriella, az Erzsébet Alapítvány kuratóriumának elnöke tolmácsolta a résztvevőknek. “A nőpolitika szorosan összekapcsolódik a családpolitikával. A két terület nem választható el egymástól, hiszen a magyar nők közel 90 százaléka gyermeket nevel, nevelt vagy nevelni fog, így túlnyomó többségük esetében a női léttel összefüggő kérdések, megoldandó problémák összekapcsolódnak a gyermekvállalás, a család ügyeivel. A családok anyagi jellegű támogatásain túl azzal tehetünk sokat a családokért, ha családbarát környezetet teremtünk, a társadalom és a gazdaság minden területén családbarát programokat, megoldásokat, szabályozásokat hozunk létre. A célunk egy ténylegesen családbarát ország megteremtése, amelyben a munkavállalás és a gyermekvállalás egymást erősítő, és nem egymást kizáró tényezők”, üzenete Novák Katalin.

Dr. Német Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti-, Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója párhuzamot vont a mögötte álló, a történelmi Magyarország mértani közepét jelző emlékmű és a “Középpontban” című család- és nővédelmi szabadegyetem célja között. “Ennél szebb helyen ezt a háromnapos rendezvényt meg sem lehetett volna nyitni”, fűzte gondolatai végére.

Köszöntőt mondott még Babák Mihály polgármester, dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, dr. Bártfai György tiszteletbeli elnök, dr. Párducz László, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke is

A három nap alatt előadások hangzanak el a terhességről, szülésről, a reprodukciós egészség megőrzéséről, védőoltásokról, egészségnevelésről, egészségmegőrzésről, testedzésről és az egészséges öregedésről, foglalkozásegészségügyről, autizmusról és még számtalan család, gyermek és nő körül forgó támáról.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

A horgászok fele még nem igényelte a januártól kötelező plasztikkártyát

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!