Connect with us

Hírek

Ismét felgyulladt a tűz a Körös közepén Szent Mihály napján

“Szent Mihály öltöztet, Szent György vetkőztet”, idézett egy népi mondást Ragány Misa, a Szent Mihály-napi tűzgyújtás alkalmából tartott zenés műsor előtt pénteken a Vízi Színházban. Kellemes nyárvégi este volt, szerencsére még pont olyan, hogy egy kis késő szeptemberi szabadtéri színház kedvéért nem kellett feltúrni a szekrényt a sícuccokért.

Katkó Ferenc összeállításában a színpadon egy tökéletesen összeválogatott színész-énekes gárda, a Békéscsabai Jókai Színház művészei, Rázga Áron, Balázs Csongor, Csonka Dóra szh., Ragány Misa, Tatár Bianka, Gulyás Attila, Köböl Lilla várta az érdeklődőket egy hibátlan műsorral. Az előadásra mintegy félháznyian érkeztek, akik egészen biztosan nem bánták meg, hogy kihagytak egy-két tévés választási hirdetést pro és kontra.

Az est házigazdája, Ragány Misa csak a magyar irodalomból szemezgetve több híres Mihályt is megemlített: Babits Mihályt, Váci Mihályt, Tompa Mihályt, Vörösmarty Mihályt, Csokonai Vitéz Mihályt, aki a Mihály-napi álom című verset is írta, amit Csonka Dóra mondott el. Helyi érdekeltségű Mihályról nem esett szó.

Igazságtalan lenne bárkit is kiemelni a péntek esti műsorból. Egy olyan erős nyári színházi szezon után, mint amilyen az idei is volt, nehéz olyan jelzőket találni, amiket nem lőttünk még el a szezon során, de Szent Mihály napja alkalmából adott műsor megérdemelne valami újat, mert az idei év egyik legerősebb dalos előadását láthattuk a víz felett.

Többek között elhangzott a Ne várd a májust, az Áldalak búval, a Holnap, a Boldogság gyere haza, vagy az Éjszaka. A Jókai művészeinek műsora után ismét a hagyományőrző íjászok gyújtották meg a Körösön úszó máglyát.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect