Connect with us

Subscribe

Hírek

Béni bácsi 90 éves lett

Duda Benedek – Béni bácsi – sokak jó ismerőse Szarvason. Alig is hihető, hogy néhány napja betöltötte a 90. életévét. Október 3-án, hétfőn a város nevében érkezett delegáció, hogy otthonában, felesége és lányai társaságában köszöntse fel a jeles születésnap alkalmából.
A Polgármesteri Hivatalból Uhljárné Lestyán Edit idézte fel a kilenc évtizedes életutat, majd Babák Mihály polgármester és dr. Melis János c. főjegyző gratuláltak, s nyújtották át Orbán Viktor és a városi képviselő testület oklevelét.

Duda Benedek 1926. október 3-án született Endrődön, néhai Duda Lajos és Juhász Erzsébet kilencedik gyermekeként. Édesapja csizmadiamester volt, 3 lány- és 4 fiútestvér mellett nevelkedett nagy családi szeretetben.

Az elemi és polgári iskola elvégzése után kereskedősegéd lett Szolnokon, majd Szentetornyán. Itt ismerkedett meg Sebők Erzsébettel, akivel 1949. augusztus 20-án kötöttek házasságot és immár 67 éve élnek együtt szeretetben. A házasságkötés után Békéscsabára költöztek, ahol először az ÁFÉSZ-nál dolgozott kereskedőként. 52-től nyugdíjba vonulásáig a békéscsabai Agroker volt a munkahelye. Raktári munkásként kezdte, raktárvezető, körzeti felügyelő lett, majd 1962-től nyugdíjba vonulásáig kereskedelmi főosztályvezető volt. Főosztályvezetőként a megye mezőgazdasági üzemeinek gépekkel való ellátásáért felelt. Élete részévé vált a vállalat, a mezőgazdaság, kapcsolattartás a megye mezőgazdasági üzemeivel, azok vezetőivel. Nagyon könnyen alakított és alakít ki jó viszonyt az emberekkel. A még élő régi kollegákkal, barátokkal, szomszédokkal a mai napig tartja kapcsolatot, névnapján 50-60 telefonhívást szokott kapni.

Két lányuk született, Éva és Edit. Mindkettőjük előtt követendő családi példamutatás volt szüleik élete, munkája. 1993-ban Szarvasra költöztek, de régebbi szálak is kötik Szarvashoz. Sok éven át a szarvasi főiskolán előadóként, vizsgabiztosként tevékenykedett, majd a Szarvasi Város- és Környezetvédő Egyesület aktív tagja volt. Mindig büszke volt endrődi kötődésére, a mai napig kapcsolatban van az endrődi baráti körrel.

Mindkét lánya és két unokája is Szarvason él. Népes család: lányai, vejei, 4 unoka, azok házastársai és 8 dédunoka teszi teljessé életét. A dédunokák is szívesen látogatják Mamit és Tatit, napi vendég náluk valamelyik családtag.

Hét éve komoly betegségen esett át, de – hála Istennek – köztünk maradt, felépült.

Élete, munkássága, segítőkészsége, kedvessége, közvetlensége követendő példa (nem csak) gyermekei, unokái és dédunokái előtt.

Tatai László

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

A horgászok fele még nem igényelte a januártól kötelező plasztikkártyát

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!