Connect with us

Subscribe

Hírek

Mondd, szereted az állatokat?

A Gyakorlóban ez nem kérdés! Sokan hozták el kedvenceiket erre a délutáni programra és a hétköznapokon is szívesen mesélnek a gyerekek/tanulóink az állataikról.

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, mint ÖKOISKOLA és ÖRÖKÖS ZÖLD ÓVODA fontosnak tartja a gyermekek környezeti nevelését, az ember és állat kapcsolatának elmélyítését. Erre adott lehetőséget az október 4-i programunk, amelyre a gyerekek elhozhatták és bemutathatták kedvenc állataikat. Megismertették társaikkal a felelős állattartást.

A népszerű program évek óta közkedvelt délutáni alkalom a Gyakorlóban. Pályázatot hirdettünk „Szelfizz a kedvenc állatoddal!” címmel. Sok fotó került fel az intézmény Facebook oldalára, ahol szavazni lehetett a legjobb fotókra. Előző nap zárult a szavazás és az Állatok Világnapján kihirdettük az eredmény, melyet izgatottan vártak a pályázók. A legtöbb szavazatot kapott fotó készítője jutalomban részesült: Bartolák Levente 5. osztályos tanuló, háromszáznál is több like-ra mozgósított.

Fontosnak tartjuk, hogy segítsük a „Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület” munkáját. Gyűjtéssel és örökbefogadási lehetőség meghirdetésével tettük ezt.

Az egyesület örömmel fogadta megkeresésünket és programunkon tájékoztatta az érdeklődőket az örökbefogadás lehetőségéről és feltételeiről. A  helyszínre  olyan  kutyusokat hoztak , amelyek  gazdikra várnak. A gyerekek nagy szeretettel vették körül ezeket az állatokat is. Emellett képeken is megtekinthettek kutyusokat, amelyeket szintén örökbe lehet fogadni. Köszönjük az egyesület tagjainak, hogy ezzel érzelmileg gazdagították gyermekeinket

St. Ferenc, mint az ökológiával foglalkozók védőszentjének szellemisége tanulóink tolmácsolásában jelent meg, közösen idéztük fel a gubbiói farkas legendáját.

„A szent sok békeszerzésének egyik különleges esete maradt fenn a gubbiói farkas legendájában. Gubbió környékén egy rendkívül vad farkas garázdálkodott. Kegyetlenül pusztított, széttépett állatokat és embereket egyaránt, és az egész vidék rettegett tőle. Ferenc minden figyelmeztetés ellenére odament a vadállathoz, és így beszélt hozzá: „Igen nagy bajokat okoztál, megérdemelnéd, hogy úgy bánjanak el veled, mint a gonosztevőkkel, azaz kivégezzenek. Ellenségeddé tetted az egész várost. Én azonban szeretnék békét kötni közted és köztük.” Akkor a rettenetes vadállat magába szállt, követte Ferencet, és bement vele együtt a városba. Ott a piacon, az egész nép jelenlétében ünnepélyesen megkötötték a békét.”

Litauszkiné Erki Katalin tanár

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!