Connect with us

Hírek

13 csapat vett részt a 10. jubileumi röplabda mix kupán

– Szarvason alapból mixben játszunk, fiúk és lányok együtt, a tizenéves korosztálytól a nyugdíjasig egy csapatban – mondta Zsapka János, a röplabdások egyesületének elnöke az október második hétvégéjén lezajlott röplabdakupa két mérkőzése között. Egy bonyhádi versenyre neveztek be még annak idején, ami annyira megtetszett nekik, hogy elhatározták, ők is rendeznek ilyet, emlékezett a kezdetekre.

Az idén éppen nem, de a korábbi években még a Dunántúlról, Székesfehérvárról, Pécsről, Bonyhádról is szoktak a környékbeli, főleg Szentesről, Kecskemétről érkező csapatok mellett nevezni. Szarvas földrajzi helyzetének köszönhetően a határon túlról is jönnek csapatok, főleg Aradról és Temesvárról. Sajnos az aradiak hölgyproblémával küzdenek, ezért az utolsó két versenyre nem tudtak eljönni.

Az, hogy inkább a férfiak játszanak, az egyesület elnöke abban látja, hogy a környéken is jellemzően inkább férficsapatok játszanak a magasabb osztályokban, és az onnan kiszoruló idősebb korosztályok, akik el tudnak jönni egy-egy ilyen versenyre, nem mindig találnak maguk mellé olyan hölgyeket, akik röplabdáznak. Kétféleképpen játszák a mix kupákat, ami első sorban a férfiak ütésének szabályozásában különbözik.

Ritka az, hogy olyan vegyes csapat, vegyes társaság van mint Szarvason. Ez talán annak köszönhető, hogy egy óvónőképzős NB II-es női csapaton kívül nem volt igazán röplabda, ami valamelyik nem előnyére, ill. hátrányára torzította volna a nemek összetételét ebben a sportban.

Teljesen amatőrök alkotják a szarvasi együttest. Ezen a kupán három szarvasi amatőr csapatot is ki tudtak állítani. A strandröplabdapályáról, ill. a gimnáziumból érkezik utánpótlás. Zsapka János optimista a szarvasi utánpótlást illetőleg, mert a szokásos Fakupájukon tavaly négy szarvasi csapat indult, ami várhatóan az idén ötre bővül.

Az idén 13 csapat nevezett a kupára. Két négyes és egy ötös csoportban zajlottak a körmérkőzések, majd a keresztjátékok, amik után újabb csoportmérkőzések következtek. Így alakult ki, hogy ki játszhat majd az első, a középső és a hátsó traktusban. A küzdés mindháromban megvan. Erős a mezőny. Az eredmény a játéktudás és a napi forma alapján áll össze, na meg a szerencse is bejátszhat.

Az esemény ünnepélyes díjkiosztóval és vacsorával zárult az Árpád Szálló dísztermében.

A versenyen a Continental Timisoara alá a kecskeméti Six Team, és a szintén a hírös városból érkezett Röplabdászok állhattak a dobogóra. A szarvasi csapatok, a Szarvashiba a 4, a Rémszarvas a 9. és a Kacsadombos a 12. helyen végeztek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva) Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva)

210 induló a Luca-napi úszáson

Sport

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect