Connect with us

Csabacsűd

Átadták a 44-es Szarvas és Csabacsűd közötti szakaszát

Dr. Nemes-Nagy Tibor, Molnár József és Dankó Béla
Dr. Nemes-Nagy Tibor, Molnár József és Dankó Béla

Ma reggel hivatalosan is átadták a Szarvas és Csabacsűd között közelmúltban elkészült 44-es főút megújult szakaszát. A felújítás része volt annak a 69 milliárdos komplett útfelújítási programnak, amiből 2,5 milliárdot Békés megyében négy útszakaszra fordítottak. Ebből két kisebb, a 47-es út Körösladány belterületén áthaladó 1,6, ill. az Okány-Vésztő összekötő 1,8 kilométeres szakaszát kivéve a 44-es főút újult meg. Ez is két részletben: Kondoroson és környékén 14, és a Csabacsűd melletti 7,6 kilométer. Előbbire 1,79 milliárdot, utóbbira 980 milliót biztosítottak a költségvetésből.

Az esemény házigazdája Molnár József, Csabacsűd polgármestere volt. Dankó Béla országgyűlési képviselő invitálására az átadóra eljött dr. Nemes-Nagy Tibor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is, aki a 44-est a megye első számú főútjának nevezte, ill. az amerikai 66-os úthoz hasonlította.

– Minden egyes fejlesztés, ami a térségünkben megvalósul, az ünnep számunkra. Kiemelkedő ünnep, amikor útfejlesztések átadásán lehetünk – mondta Dankó Béla köszöntőjében.

A 266 kilométernyi Békés megyei főútnak a 61 százaléka nem megfelelő minőségű, ezért fontos, hogy ez a program folytatódjon a jövőben is, hangsúlyozta.

– Ez a 2016-os komplex útfelújítási program egészen biztos, hogy folytatódni fog, hiszen az idén elköltött 69 milliárd forinttal szemben jövő esztendőre 100 milliárd forint van előirányozva – jelentette ki.

Ezeknek a műszaki tartalma már elfogadásra került, azaz már tudható, hogy milyen útszakaszok épülhetnek meg 2017-ben. 2022-ig 2463 milliárd forintot szeretne a kormány az utak fejlesztésére elkölteni, mert mint mondta, a kormány is látja, hogy komoly elmaradások vannak ezen a területen.

– Végszakaszához közeledik az M44-es építésének az előkészítése. A kivitelező kiválasztása az utolsó szakaszba ért. Aláírás előtt áll a kivitelezői szerződés aláírása, ami reményeink szerint a törvényi határidőket is betartva várhatóan az idei év december közepén aláírásra kerülhet, és akár a következő esemény útügyben egy alapkőletétel is lehet még ebben az esztendőben az M44-es kapcsán – kanyarodott az M44-es ügyére Molnár József egy freudi elszólása kapcsán, amiben Csabacsűd polgármestere már szíve szerint az M44-est avatta volna.

Versenyképes közlekedés nélkül nagyon nehéz versenyképes gazdaságot építeni, hangzott el dr. Nemes-Nagy Tibor szájából, aki biztosította a jelenlevőket, hogy “a megújult útszakaszok minden közlekedésbiztonsági szempontnak megfelelnek, ténylegesen a legmodernebb technológiával készültek”.

Molnár József polgármester az itt élők nevében megköszönte a fejlesztést és reményét fejezte ki, hogy balesetmentesen fogják használni az új utat mind az itt lakók, mind az átutazók is, majd megkérte Babák Mihályt, Szarvas, és Brlás Jánost, Kardos polgármesterét, hogy közösen vágják át a szalagot.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva) Király Balázs 60 km-t úszott. Mögötte Legoza Éva (39 km) (Fotó: Hegedűs Éva)

210 induló a Luca-napi úszáson

Sport

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect