Connect with us

Cervinus Teátrum

Csodálatos volt a világ legrosszabb énekesnője

Kamila Magálová
Kamila Magálová

A Szlovák Nemzeti Színház társulata látogatott Szarvasra a minap, hogy Jakub Nvota rendezésében bemutassa Peter Quilter: Csodalátos című, kétfelvonásos, humoros fordulatokban bővelkedő színdarabját. A szerzőről tudhatjuk, hogy tökéletes orra van a bizarr élethelyzetekben rejlő témák és komikumok kiszimatolásához. Így volt ez a keddi előadásban is, ahol Florenc Foster Jenkins, a világ leghamisabban éneklő, ritmust nem ismerő, rossz kiejtéssel bíró művésznője szórakoztatta teltház előtt a közönségét estéről-estére.

Óriási lelkesedéssel, jóízűen és természetesen fals hangon tudta énekelni a legnépszerűbb opera áriákat a férje, és egyben menedzsere által szervezett zártkörű koncerteken, mígnem a tisztelt közönsége magára hagyta őt, a bálványozott művésznőt a híres Carnegie Hall Operában, a világszerte kiváló akusztikájáról ismert New York-i koncertteremben, a klasszikus zene templomában. A dúsgazdag, lelkes zene- és operakedvelő énekesnő hitt abban amit csinált, hiszen kislány kora óta erről álmodozott. Boldogsága útjába tehetségtelensége sem állhatott, melyet a művésznő így fogalmazott meg: „Az emberek mondhatják, hogy nem tudok énekelni, de senki sem mondhatja azt, hogy nem énekeltem…”

Így hát énekelt „a világ legrosszabb énekesnője”, Kamila Magálová. További szereplői a valós események alapján megírt történetnek: Ondrej Kovaľ, Kamil Mikulčík, Marián Geišberg, Božidara Turzonovová, Ivana Kuxová, Zuzana Dančiaková. A legnépszerűbb és legsikeresebb nemzetközi kortárs vígjáték drámaíró tollának köszönhetően valóban „Csodálatos” szlovák nyelvű előadás részesei lehettek Szarvas, Csabacsűd, Kardos, Kondoros, Tótkomlós és Békéscsaba szlovák kultúra iránt érdeklődő közönsége. A Szlovák Nemzeti Színház első alkalommal a Mechúrik Koščúrik mesedarabbal mutatkozott be Békés megye közönségének. A két éve létrejött együttműködés értelmében a Szlovák Nemzeti Színház kötelességének tekinti előadásait eljuttatni a határon túl élő szlovákokhoz is, így a tegnapi est látogatottsága számokban kifejezve 250 fő volt. Megtisztelte jelenlétével a színházi előadást Igor Furdík szlovák főkonzul, Krajcsovicz Andrásné, Békés megye Szlovák Önkormányzatának elnöke, Fábri Judit a Magyarországi Szlovák Közművelődési Intézet Szarvasi Régiójának vezetője, Nyemcsok Mátyásné – a szarvasi szlovák iskola igazgatója, Frankó Anna, Szarvas Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke és Liska Zlatica, a Szarvasi Szlovákok Kulturális Körének elnöke is.

Kmotricza Margit

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű) Molnár János (gitár) és Nánási Attila (ének, gitár), Czibulya Zsuzsanna (hegedű)

Saját dalokkal lepi meg a közönséget az ART zenekar

Beharangozó

Luca napi fénykereső – iskolai játszóház a Gyakorlóban

Oktatás

Elkészült a szarvas városi geotermikus rendszer fejlesztés II. üteme

Szarvas

Felhívás – Túzok Vándorkupa alkotói pályázatra

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect