Connect with us

Hírek

Ismerd meg Budapestet!

Sok gyerek elmondhatja, hogy járt már a fővárosban. Mi, benkások második éve gyalog, metróval és villamossal közlekedve keressük fel a látnivalókat. Az elmúlt évben több nevezetességet megtekintettünk, jártunk a Hősök terén, sétáltunk az Andrássy úton. Megnéztük Budapest panorámáját a Bazilika tetejéről, majd a Lánchídon gyalogolva, siklón utazva jutottunk el a várba. A múzeumok közül tavaly a Természettudományi Múzeumot fedeztük fel, az idén a Nemzeti Múzeumban jártunk.

Látogatásunk egy flashmobbal indult, a múzeum lépcsőjén Petőfihez hasonlóan elszavaltuk a Nemzeti dalt. A lenyűgöző épületben megnéztük a koronázási palástot és a Magyarország történelmét bemutató állandó kiállítást. Villamossal utaztunk a Deák térig, majd az evangélikus templomtól indult belvárosi sétánk. Advent kezdete lévén végig jártuk a Vörösmarty téren a karácsonyi vásárt, majd a Duna-partra mentünk. A Duna-korzón fényképezkedtünk a Kiskirálylány szobránál, és gyönyörködtünk a budai panorámában.

Ismét villamosra szálltunk, sétáltunk a Kossuth téren, megnéztük az Országház épületét, s eldöntöttük, hogy a tavaszi kiránduláson parlamenti látogatás lesz a program. Szerencsénk volt, mert éppen  tanúi lehettünk az őrségváltásnak is. Tovább sétáltunk a Nyugati térre, ahol a Némó Gyermekközpontban játékos formában ismerkedhettünk a tudomány és a kultúra világával.

Négy programot kínáltak: egy űrközpontba kalauzoltak el bennünket, ahol a NASA űrhajósai lehettek a vállalkozó szelleműek. Interaktív játékokkal játszottunk, ahol a fizika és a látszat becsapta a szemünket. Részt vettünk egy szerepjátékon, melyen keresztül betekintést nyertünk az egyiptomi múmiák világába. A leglátványosabb helyszín az „Óriás buborékok szigete” volt, ahol saját magunkat is buborékba zárhattuk.

A nap ismét metrózással zárult, majd indulás haza! Nagyon élménydús és fárasztó napot zártunk.

– Neked mi tetszett a legjobban? – hangzott el a kérdés, melyre a legkülönbözőbb válaszokat kaptuk. Volt olyan diák, aki azt értékelte, hogy nem busszal jártuk be a várost, hanem gyalog és tömegközlekedési eszközöket használva.

Aki még nem járt Budapesten, azt az Országház monumentális épülete nyűgözte le. Nagyon sok gyereknek az óriás buborékok készítése volt nagy élmény.

Mi, pedagógusok, örültünk, hogy újra különleges élménnyel tudtuk megajándékozni tanulóinkat! Gondolatban már készítjük a következő budapesti kirándulást, mert még nagyon sok látnivaló vár minket!

Révész Éva pedagógus

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

12 egyesület 200 úszója érkezett az őszi versenyre

Sport

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect