Connect with us

Hírek

Hajápolásról mesterfokon

A szarvasi GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolában ismét szakmai bemutatót rendeztünk a szépészet ágazatban tanuló diákok részére.

A szépészetben folyamatosan jelennek meg az új szakmai módszerek, eljárások, technológiák. Az iskola fontosnak tartja, hogy a szakmai alapok elsajátítása mellett a tanulók kövessék az innovációkat is. A kozmetikai szolgáltatásokban már régóta ismertek a feltöltő eljárások, amelyek most már a fodrászatban is elérhetőek, alkalmazhatók. Egyre inkább előtérbe kerül a frizurakészítés mellett a hajápolás, hajregenerálás, ami az egészséges frizuraalakításhoz szükséges.

A szakmai bemutatót Martonné Nagy Csilla tartotta, aki a Kemon professzionális fodrászmárka oktató- és bemutatófodrásza. A tapasztalt előadó két modell segítségével ismertette a Kemon UNAMY SETA keratin hajápoló- és hajfeltöltő rendszert lépésről lépésre. A tanulók megfigyelhették a haj állagának, fényezettségének lényeges változását, amit az eljárás alkalmazása eredményezett. Sőt, maguk is részt vehettek a hajfeltöltés folyamatában. Az oktatófodrász részletesen bemutatta a HAIR MANYA professzionális styling termékcsaládot. Ezáltal a szépészetes diákok bővíthették az elméleti tudásukat is. Az anyagismeret mellett a hajszerkezetre vonatkozó anatómiai ismeretek is előtérbe kerültek.

A szakmai bemutató vége átalakult gyakorlati foglalkozássá, mert többen kipróbálhatták a saját hajukon a termékcsalád egy részét. Erre valamennyi tanulónak a későbbiekben is lehetősége lesz a szakmai gyakorlati órákon, mert a Kemon fodrász-szolgáltató egy teljes oktatócsomagot ajándékozott az iskolának, amely a bemutató valamennyi termékét tartalmazza.

Bakulya Anna mk. vezető

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Bufenceztek, cigánykerekeztek, fekvőtámaszt nyomtak a gyerekek a télapónak

Szarvas

Szalagavató a Székelyben

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkinek jár a fehér asztal és mellé a társaság karácsonykor

Szarvas

Útvonalterv a Smart Cityhez

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect