Connect with us

Hírek

A Szarvasi Kamarazenekar segítségével közeledik a fény és közeledik a karácsony

Hagyományosan advent második vasárnapján várja karácsonyi koncertjével a zenebarátokat a Szarvasi Kamarazenekar. Így volt ez az elmúlt hétvégén is, amikor a második városi gyertya meggyújtása után a Cervinus Teátrumban adott hangversenyt a zenekar Pachan Zoltán vezényletével. A koncertmester ezúttal is Vas István volt.

– A várakozás második vasárnapján egy kicsit érzelmileg, hangulatilag előkészítenek minket az ünnepre. Már a második gyertyát gyújtottuk meg, közeledik a fény és közeledik a karácsony, amint nem csak a gyerekek, de mi felnőttek is mindannyian nagyon várunk – mondta az est háziasszonya, Brachna Irén.

A zenekar Pietro Mascagni Parasztbecsületének Intermezzojával kezdett, majd a concerto grosso műfajának megteremtőjétől, Arcangelo Corelli Karácsonyi koncertjén át eljutott Mozart A-dúr zongoraversenyéig. A zongoránál Kakuk Tünde ült. A darab második,lassú tételével kezdett, majd az első tétellel zárta zongoraszólóját.

A karácsonyi koncerteken Brachna Irén hagyományosa felolvassa Ady Endre Karácsony című versét. ez most finn zeneszerző, Jean Sibelius szomorú keringője és Francesco Maria Veracini Largoja után történt meg.

A Magyar Állami Operaház ütőhangszeresének, Zempléni Lászlónak Románc és dobbantós
Románc és dobbantós című darabja és Jim Reves gospel-feldolgozása után, a kortársakat a jövő zárta. A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola kórusa Paraszt Attiláné instruálása mellett Cecilia Weston, Távol egy jászolban című kórusművét adták elő. A koncertet hagyományosan Csendes éj című darab zárta.

Az adventi időszak következő városi eseményére holnap, 11-én vasárnap 16 órakor kerül sor, amikor a Szent Klára katolikus templom előtt felállított jászolhoz érkezik a betlehemi láng.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bozó László (Fotó: Babák Zoltán) Bozó László (Fotó: Babák Zoltán)

Egészhetes programsorozattal várja az érdeklődőket Körös-Maros Nemzeti Park

Hírek

Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a) Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a)

Az ország legügyesebb vegyészei csaptak össze Gyulán

Hírek

Vállalkozni határok nélkül: Székelyes diákok a Szilágyságban

Hírek

Holnap 20 órától ismét éjszakai foci a Petőfi utcai csarnokban

Hírek

Hirdetés

Archívum

2016. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect